FinansWatch

Vestjysk Bank: Vi er ikke nervøse for fiskerkunderne på den korte bane

Brexit-forhandlingerne skal snart være slut, men parterne ser ud til at stadig at stå langt fra hinanden. Dermed kan det ende med et hårdt slag for fiskerne.

Jan Ulsø Madsen er adm. direktør i Vestjysk Bank. Foto: Vestjysk Bank/PR

Hos Vestjysk Bank følger man tæt med, når fremtiden for fiskeriet i de britiske farvande bliver drøftet på et EU-topmøde torsdag og fredag i denne uge.

Det kan nemlig få afgørende betydning for bankens fiskerkunder og for udviklingen af fiskeriet i Vestjylland, hvis det ender med en aftale, hvor danske fiskere ikke længere må fiske i de britiske farvande.

Det siger administrerende bankdirektør Jan Ulsø Madsen til Ritzau Finans.

Han håber, at der kommer en aftale inden årsskiftet, hvor overgangsperioden for brexit udløber.

"Det kan efterhånden være vanskeligt at tro på, men vi skal tro på, at det kan lykkes," siger bankdirektøren, der dog ikke er bekymret for bankens fiskerkunder på den korte bane.

"Det er klart, at de får afskåret noget af deres mulighed for fiskeri, hvilket er uheldigt på den lange bane. Men vores fiskerikunder har været gode til at konsolidere sig gennem de senere år, så der er lidt at stå imod med," siger Jan Ulsø Madsen.

Vestjysk Bank afsatte i første halvår 200 mio. til ”økonomisk usikkerhed”, som blandt andet dækker over både corona og brexit.

Bankdirektøren uddyber, at fiskeriet udgør en beskeden del af bankens samlede forretning, men vil ikke sige, hvor mange kunder det drejer sig om.

"Vi er ærgerlige på fiskeriets vegne over, at de er landet i den her situation, men det er ikke sådan, at vi sidder og er specielt nervøse for de kunder, vi har, på den korte bane," siger Jan Ulsø Madsen.

I dag fanges omkring 40 pct. af de fisk, der bliver hevet ind fra danske skibe og kuttere, fra britisk farvand.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere