FinansWatch

Vestjysk Bank nyder godt af højere svinepriser

Nedskrivningsbehovet fortsætter med at falde i Vestjysk Bank, der er særligt eksponeret til udviklingen hos svineproducenter. Banken oppræciserer forventningerne til helåret.

Jan Ulsø Madsen, adm. direktør i Vestjysk Bank | Foto: Vestjysk Bank/PR

Vestjysk Bank kommer ud af første halvår med et resultat efter skat på 163 mio. kr., hvilket 44 mio. kr. højere end i samme periode sidste år. Særligt behovet for nedskrivninger trækker i den rigtigte retning. 

"Nedskrivningsbehovet er generelt på et væsentligt lavere niveau end i 1. halvår 2018, og set i lyset af landbrugserhvervets historiske økonomiske udfordringer, vurderes bankens resultat efter skat i 1. halvår 2019 samlet set at være tilfredsstillende," skriver Vestjysk Bank i regnskabet.

Nedskrivninger på udlån og tilgodehavender m.v. på 37 mio. kroner (95 mio. kroner i 1. halvår 2018). Nedskrivninger på landbrug udgør fortsat den største andel af nedskrivningerne, hvori også Finanstilsynets justeringer af hektarprisen er indregnet.

Banken glæder sig over den gunstige udvikling for svineproducenterne.

"Svinepriserne faldt gennem hele 2018 til et historisk lavt niveau, men er i 1. halvår steget kraftigt som følge af udbrud af afrikansk svinepest i Kina. Seges forventer at effekten, i form af et højere prisniveau for dansk svinekød, vil være gældende i op til 24 måneder," skriver banken.

Landbrug tegner sig for størstedelen af bankens akkumulerede nedskrivninger med 48 procent heraf. Det svarer til samlet 1,2 mia. kroner.

Vestjysk Bank oppræciserer derfor forventningerne til 2019 og venter nu et resultat efter skat "i den øvre ende" af intervallet 360-410 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs