FinansWatch

Vestjysk Bank fortsætter optur: Er mere end fordoblet i år

Umiddelbart er det svært at finde en forklaring på den seneste tids optur for Vestjysk Bank-aktien - andet end at Arbejdernes Landsbank over flere gange har købt yderligere aktier i banken.

Foto: PR/Vestjysk Bank

Mens der den seneste tid har været uro på de finansielle markeder - herunder det danske aktiemarked - så har aktien i Vestjysk Bank været i rigtig god gænge.

Torsdag stiger aktien 3,5 pct. til 4,14 kr., og fastholdes den grønne farve resten af dagen, vil aktien i den Lemvig-baserede bank være steget samtlige dage siden midten af maj.

Den seneste måned er Vestjysk Bank-aktien steget med 31,2 pct., og siden årsskiftet er aktien skudt op med hele 114,3 pct. Til sammenligning har det danske eliteindeks, C25, i samme periode vundet 11,9 pct.

Med torsdagens stigning har Vestjysk Bank en øjeblikkelig markedsværdi på 3,7 mia. kr.

Umiddelbart er det svært at finde en forklaring på den seneste tids optur for Vestjysk Bank-aktien - andet end at Arbejdernes Landsbank over flere gange har købt yderligere aktier i banken, og at det kan have skabt øget interesse for at besidde aktier i Vestjysk Bank.

Tidligere har Gert R. Jonassen, ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, fortalt, at der lige nu ikke er konkrete planer om en fremtidig overtagelse af Vestjysk Bank.

"Vi er ikke dér i vores mindset, og der er ikke truffet nogen beslutning i den retning," skrev Gert R. Jonassen forleden i en mail til Ritzau Finans.

I stedet har direktøren fra Arbejdernes Landsbank forklaret interessen for aktierne med, at der bliver set et langsigtet potentiale i at investere i Vestjysk Bank.

I øjeblikket ejer Arbejdernes Landsbank 25,6 pct. af aktierne i Vestjysk Bank, hvilket gør banken til den største enkeltstående aktionær.

Også AP Pension og Nykredit ejer begge mere end 10 pct. af aktierne i Vestjysk Bank.

Analyse: Især én udfordring kan besværliggøre arbejderbanks overtagelse af Vestjysk Bank

Jysk bankaktie stiger igen til vejrs

Bankchef om nyt opkøb i lokalbank: De ved vi har musklerne til at købe op

Analyse: Gert Jonassens investering i Vestjysk Bank strider mod al finansiel teori

Spekulationer om Arbejdernes Landsbanks opkøb af konkurrent tager til

Arbejdernes Landsbank fortsætter opkøb i Vestjysk Bank 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs