FinansWatch

Vestjysk Bank-chef: Opjusteringen ender ikke som udbyttebetaling

Tirsdagens opjustering fra Vestjysk Bank bliver lagt oven på egenkapitalen, da banken fortsat ikke udbetaler udbytter.

Foto: Johan Gadegaard/Ritzau Scanpix

Udskudt skat på 75 mio. kr. er årsagen til Vestjysk Banks opjustering af årets resultat. Efter opjusteringen, som blev annonceret tirsdag, venter banken nu et overskud i intervallet 290-310 mio. kr.

Det forbedrede resultat ender dog ikke i aktionærernes lommer, slår administrerende direktør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, fast.

"Vi ligger det på egenkapitalen til imødegåelse af fremtidige krav fra myndighederne og til konsolidering af banken selvfølgelig. I vores udbyttepolitik fremgår det, at vi for nærværende ikke betaler udbytter, og det fastholder vi," siger Jan Ulsø Madsen til Ritzau Finans.

Han fortæller endvidere, at banken tidligere har haft nogle store driftsunderskud, og tilbage i 2012 udgiftsførte man et stort skatteaktiv på 588 mio. kr. Idet banken de seneste år har konstateret større og større overskud, har den valgt igen at aktivere en del af den udskudte skat, man havde på det aktiv, og indtægtsføre det.

Aktivet på udskudt skat er oparbejdet med baggrund i år, hvor der har været underskud og dermed har kunnet opspares skat til år med overskud.

Vestjysk Bank kommer med årsregnskab den 21 februar, og den tidligere forventning lød på et resultat på 175-250 mio. kr. Efter opjusteringen tog aktien et hop.

Udskudt skat er en skatteværdi, man har haft på aktiver, som man så har kunnet udskyde, og det er den skat, der nu bliver indtægtsført.

Skatteaktiv sender forventningerne i vejret hos Vestjysk Bank 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs