FinansWatch

Vestjyske-boss til angreb på pressen, analytikere og professor

I et interview i Dagbladet Ringkjøbing Skjern siger Frank Kristensen fra Vestjysk Bank, at banken er bundsolid og at den i første kvartal skilte sig positivt ud blandt bankerne.

Foto: Jakob Lerche foto@photgrafia.dk

Frank Kristensen, topchef hos Vestjysk Bank, er ved at være godt og grundig træt af negative analytikere, spekulative journalister og bedrevidende professorer.

I et interview med Dagbladet Ringkjøbing Skjern erklærer Frank Kistensen sig bl.a. utilfreds med en artikel, der for nylig kædede banken sammen med et usundt lån på 86 mio. kr. til et presset leasing-selskab.

”Det er ikke fair, og jeg vil godt bruge ordet »absurd« over sådanne rygter. Vestjysk Bank er stor og bundsolid, og det kan slet ikke komme på tale, at der skulle være problemer med bankens fremtid,” siger Frank Kristensen.

Støtter op om kunder

Vestjysk Bank har på et år tabt indlån for 3,6 mia. kr. til 14,9 mia. kr. efter første kvartal, I samme periode er udlånet kun faldet med godt 600 mio. kr. til 23 mia. kr. Samtidig med at man arbejder på at nedbringe sit indslånsunderskud, står banken og skal refinansierere statsgaranteret gæld for 8 mia. kr. seneste i 2013 - i et dødt fundingmarked for mindre danske banker.

Alligevel finder Frank Kristensen den negative opmærksomhed omkring banken er uretfærdig.Han peger bl.a. på, at banken nævnes i sammenhæng med Amagerbanken.

”Vor kreditpolitik er helt forskellig. Vi tager slet ikke sådanne risici, der kan bringe vor bank i problemer. Tværtimod har vi på trods af krise med mere holdt fast i vor kreditpolitik, hvor vi har støttet vore kunder. Vi har ikke revet tæppet væk under dem ved at opsige kreditterne. Vi har opført os ordentligt,” siger Frank Kristensen.

Han fremhæver i interviewet at banken er på forkant med udviklingen, netop fordi man er gået forrest i den konsolideringen, som mange taler om.

”Vi er kommet helskindet gennem finanskrisen. Her i det første kvartal var vi et særsyn, at vi havde både stigende indtægter og faldende omkostninger. Det er der ikke mange andre, der kan fremvise. Vi har styr på vore kreditter, efter vi har fusioneret. Detsagde vi også 30. september sidste år, men da kunne vi ikke bevise det. Man kunne blot tro på os. Nu har vi bevist, at det var rigtigt. Man kan jo bare se på vore regnskabstal, så er man ikke i tvivl om, vi er en solid bank, der er rustet til fremtiden,” siger bankdirektøren fra Lemvig til det lokale medie.

Absurd

Han siger samtidig, at han hverken kan eller vil svare på spørgsmål omkring bankens funding-situation p.t., men at der er masser af måder at løse den udfordring på.

”Og i den sammenhæng kan man slet ikke tale om, at bankens fremtid eller indskydernes penge er i fare. Vi vil under alle omstændigheder have vore aktiver, så igen vil jeg bruge ordet »absurd«, når nogle analytikere melder det ud som problematisk for banken. Det er en udfordring, vi løser,” siger Frank Kristensen.

Endelig er han utilfreds med, at nogle medier skriver, at banken er hårdt eksponeret mod landbruget, som han ikke mener udgør et problem.

”Hallo! Vi opererer i et landbrugsområde. Landbrug er lige som fiskeriet altid gået op og ned. Det forstår vi. Vi er med ude i stalden, så vi kender vore kunder. Det gør en professor fra København, der kun kan se på nøgletal, og som aldrig har set en gris, ikke. Det går fint med mælkeproduktion og planteavl. Minkene går det meget fint med. Nogle svineproducenter har problemer, men det er der også styr på. Se på fiskeriet. Her var der også problemer for nogle år siden, og nu går det strygende. Vi er vant til at tackle disse udsving,” siger Frank Kristensen.

Vestjysk Bank fik et overskud før skat på 9 mio. kr. i 1. kvartal, har en egenkapital på 2 mia. kr. og en soliditet på 13,8 pct.

Vestjysk Bank: Alt for meget snak om funding

Vestjysk Bank: Tingene er vanskelige i øjeblikket

Frank Kristensen: Vi har ramt vores bundniveau på indlån

Vestjysk Bank: Interessant at kombinere obligations- og aktiesalg

Regnskab: Indlånsflugt i Vestjysk Bank

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs