FinansWatch

Vestjysk Bank

Danske småbanker nyder godt af EU's quick fix

En forordning vedtaget i EU-systemet i sidste uge giver mindre kapitalbelastning for udlån til mindre- og mellemstore virksomheder. Den reelle konsekvens for en række danske småbanker er en klækkelig lettelse af kapitalkravet, vurderer bankanalytiker. Også Spar Nord og Ringkjøbing Landbobank kan glæde sig.

Et langt sejt træk kan være vejen til at undgå opkøbsflop

Topchef Gert Jonassen fra Arbejdernes Landsbank har flere gange afvist, at man er på vej til at overtage Vestjysk Bank trods fortsatte opkøb i bankens aktier. Til gengæld har bankdirektøren ikke lagt skjul på, at han er interesseret i at tage del i en kommende konsolidering af sektoren. FinansWatch har kigget nærmere på, hvordan bankens vej mod en tættere tilknytning til Vestjysk Bank kan se ud.

Topchef bekræfter opkøb i Vestjysk Bank: AL ligger lige under grænsen for pligttilbud

Ordførende direktør for Arbejdernes Landsbank, Gert Jonassen, bekræfter nu, at bankens ejerandel af Vestjysk Bank er over 32 pct. Det er lige under grænsen for krav om pligttilbud. Men selvom opkøb i Vestjysk Banks aktier er fortsat i de senere måneder, afviser han, at man skulle være på vej med et købstilbud på banken, der har resulteret i indtjening på over en kvart milliard.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere