FinansWatch

SMS stopper kortsvindel i Sydbank

En SMS-service kan forhindre misbrug af kreditkort, viser erfaringer fra Sydbank. De har brugt SMS-servicen gennem det seneste år.

En enkelt SMS kan forhindre, at svindlere misbruger kunderne i Sydbanks betalingskort.

Siden sidste år har banken haft en SMS-service i brug, så kunderne modtager en SMS, når deres MasterCard bliver brugt i en udenlandsk webshop, i butikker og pengeautomater.

"Når MasterCard’et bliver brugt i udlandet, sendes der straks efter en sms til ejeren af kortet. Man kan derfor hurtigt opdage, hvis kriminelle misbruger ens kort, da man bliver adviseret om dette lige efter, at betalingen er foretaget. Når sms’en tikker ind, kan vores kunder reagere, og det stopper simpelthen misbruget meget hurtigere, viser vores erfaringer," siger Malene Morsing, der er afdelingsleder i Sydbank.

Servicen har allerede forhindret en lang række misbrug, oplyser Sydbank. Eksempelvis modtog en kunde en SMS, da der blev trukket 300 dollars fra kreditkortet. Kunden var på forretningsrejse i Brasilien, og kriminelle havde kopieret kortet, så de kunne benytte en kopi.

"Misbrug og svindel med betalingskort er desværre et problem, og folk skal være varsomme, når de eksempelvis handler på nettet. Vi udvikler dog hele tiden løsninger, der skal sikre mod misbrug, og vi er glade for, at vi kan tilbyde en effektiv og gratis service, der kan hjælpe vores kunder," siger Malene Morsing.

Vil Sydbanks kunder benytte sig af servicen, skal de selv registrere deres mobilnummer i netbanken.

Sydbank: Swipp er nu klar til butikkerne

Sydbank og Totalkredit rykker tættere sammen

Sydbank: ECB-lån er et tveægget sværd

Sydbank lokker unge med høj indlånsrente

Sydbank indstiller jagten på opkøb 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs