FinansWatch

Seniorøkonom: Dagens inflationstal vil "sætte tankerne i kog" hos ECB

Den Europæiske Centralbank vil formentlig overveje en renteforhøjelse på 0,5 procentpoint, selvom det er 0,25 procentpoint, der står i den nuværende køreplan, mener seniorøkonom fra Sydbank.

Christine Legarde og co. i Den Europæiske Centralbank vil muligvis hæve renten yderligere end planlagt, mener seniorøkonom i Sydbank. | Foto: Finn Frandsen

I juni var inflationen oppe på 8,6 pct. i eurozonen på årsbasis, viser en opgørelse fra Bloomberg, som Børsen har foretaget. I maj landede inflationen på 8,1 pct. Inflationen har nået et niveau, der formentlig får Den Europæiske Centralbank (ECB) til at hæve renten mere, end hvad planen er på nuværende tidspunkt, mener seniorøkonom i Sydbank.

“Dagens inflationstal vil sætte tankerne i kog hos ECB-direktørerne omkring en renteforhøjelse på 0,5 procentpoint,” skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar til Børsen.

Vicedirektør i ECB, Luis de Guindos, udtalte til Bloomberg News i forrige uge, at ECB ved sit kommende rentemøde i juli vil løfte sin rente med 25 basispoint. Inflationen i eurozonen vil derudover tiltage i de kommende måneder, inden den vil bremse op i fjerde kvartal, tilføjede vicedirektøren. Derudover risikerer væksten i euroområdet at blive negativ i 2023 ifølge ECB.

Danske Bank forventer forsigtige renteforhøjelser hos ECB

Sydbank: Kursfald i første halvår blandt de værste i historien


Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs