FinansWatch

Sydbank-chef: Godt gang i konverteringsaktiviteten efter rentehop

Udviklingen med stigende realkreditrenter kan potentielt få positiv afsmitning på det almindelige bankudlån, siger Sydbank-topchef Karen Frøsig.

Foto: Dorthe Bach

De stigende realkreditrenter har sat gang i konverteringerne hos kunderne i Sydbank, hvilket smitter positivt af på bankens gebyrindtægter.

Udviklingen med stigende realkreditrenter kan potentielt også på et tidspunkt få positiv afsmitning på det almindelige bankudlån.

I lang tid har realkreditten ellers taget en stor del af det privatudlån, bankerne historisk har haft - men det billede kan måske ændre sig.

”Det bliver interessant at se, for med de stigende boligrenter kan det jo lige pludseligt en dag blive interessant at låne i banken igen - og det vil vi da kigge på med stor velvilje og glæde,” siger Sydbanks adm. direktør, Karen Frøsig, til MarketWire.

Det er dog ikke noget, som Sydbank har konstateret endnu, for mens bankens formidlede realkreditudlån gennem Totalkredit i første kvartal steg med 0,6 mia. kr., så faldt det almindelige bankudlån med 0,4 mia. kr.

På realkreditfronten har de ansatte i filialerne i øjeblikket travlt med at servicere kunderne med konverteringer.

”Det er jo det, vi har fået ud af de stigende renter, at du ser - egentlig også mere end jeg havde spået - en høj aktivitet med opkonverteringer og skrå konverteringer,” siger Karen Frøsig.

Sydbank flirter med 2024-mål flere år før tid - men topchef vil se det over et længere stræk

Hvor stor en konverteringsbølge, der kan blive tale om, afhænger af renteudviklingen og af det muligheder, som realkreditinstitutterne åbner for.

”Det kommer an på, hvordan man agerer, for hvis vi ser på vores konverteringsbølge, så har den været stærkest i januar og februar, mens den var mindre i marts, fordi realkreditten - vel meget fornuftigt - holdt lidt tilbage med at åbne nye serier,” siger Frøsig.

I forhold til opkonverteringer et det vigtigt at minimere kurstabet på det nye obligationslån, og her er udvalget af åbne serier - sammen med renteudviklingen - af afgørende betydning.

”Nu har realkreditten åbnet lån på 3,5 pct. og 4,0 pct. henholdsvis med og uden henholdsvis, og så bliver der lidt muligheder igen,” siger Karen Frøsig.

Det kan dog være kompliceret stof for almindelige bankkunder at sætte sig ind i, hvilket er vigtigt at holde sig for øje i rådgivningen.

”Det er enormt let at rådgive om en nedkonvertering, men når du skal opkonvertere, så skal du være dygtig som rådgiver, og du skal også være rimelig sikker på, at kunden forstår dig,” siger Karen Frøsig.

Sydbank-direktør om høj inflation: Få nu gang i finans- og pengepolitikken

Sydbank-topchef om højeste vækst siden 2008: Et resultat af satsning på erhverv

Flere lån til virksomheder giver Sydbank højeste udlånsvækst i 14 år

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs