FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, ordførerende direktør i Arbejdernes Landsbank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Bankerne risikerer at lande i en kattepine, når de skal agere med både betalingsloven og hvidvaskloven for øje. Og selv om myndighederne har forsøgt at skabe klarhed med en vejledning fra starten af året, er frygten for at havne i en utilsigtet hvidvaskssag ikke forsvundet. 

Sådan lyder det fra Sydbanks juridiske direktør, Karin Sønderbæk, efter Konkurrencerådet torsdag har konkluderet, at banken i to tilfælde har overtrådt betalingsloven i oktober 2018.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs