FinansWatch

Sydbank-topchef er klar på at købe flere banker

Fremtidige fusioner er dog betinget af, at Sydbank er det fortsættende institut, mener topchef Karen Frøsig, der ikke tror på "den fjendtlige overtagelse."

Karen Frøsig, topchef i Sydbank. | Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix

Sydbank annoncerede i oktober købet af Alm. Brand Bank for 1,8 mia. kr., og den Aabenraa-baserede bank er klar på flere fusioner. Sådan lyder meldingen fra Sydbank-topchefen, Karen Frøsig, i et interview med Børsen.

Det er dog en forudsætning, at Sydbank er det fortsættende institut i andre eventuelle fusioner, mener Karen Frøsig. Og så er det vigtigt, at den anden part selv er med på idéen, sådan som det var tilfældet med Alm. Brand-fusionen.

"Det var jo Alm. Brand Bank, der rakte ud i sektoren. Vi tror ikke på den fjendtlige overtagelse. Vi synes, at det er sjældent, at det lykkes, selvom det får meget omtale, mens det står på," siger Karen Frøsig til Børsen.

Myndigheder godkender Sydbanks køb af Alm. Brand Bank 

Sydbank indfører kundegebyr: "Priserne afspejler omkostningerne"

Sydbank efter transformation: Vi var blevet en kopi af storbankerne

Karen Frøsig er bekymret over manglende investeringslyst 

Topchef vil for nærværende ikke indføre rentemarginal på Sydbanks privatkunder 

Mere fra FinansWatch

Førende kryptoplatform vil børsnoteres

Kryptovalutaplatformen Coinbase har ansøgt om at blive noteret på Nasdaq i USA. Selskabet omsatte for cirka 8 mia. kr. sidste år, viser selskabets første offentliggjorte regnskabstal nogensinde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs