FinansWatch

Sydbank-CEO: Mener vi har ramt det rigtige punkt for negative renter

Sydbank sænker grænsen for negative renter på indlån til 100.000 kr. Sydbanks topchef tør ikke love, at banken ikke skruer yderligere ned senere.

Foto: Sydbank/PR

Sydbank sænker grænsen for, hvornår bankens privatkunder skal betale negative renter af de penge, de har stående i banken, til 100.000 kr. fra tidligere 250.000 kr.

Det mener bankens administrerende direktør, Karen Frøsig, er det rette niveau fremover, uden at hun dog vil afskrive muligheden for, at grænsen kommer endnu længere ned.

"Vi mener, at vi har ramt det rigtige punkt nu, men vi kan ikke love noget," siger Karen Frøsig i et interview med Ritzau Finans.

Banken begrunder beslutningen med pengepolitikken i EU og Danmark, hvor der er udsigt til, at det negative rentemiljø fortsætter i en lang periode.

Det har i lang tid betydet, at bankerne har tabt penge på kundernes indskud i banken.

Det blev der til dels kompenseret for, da bankerne begyndte at introducere negative satser på indlån, og grænsen for, hvornår det rammer kunderne, er siden blevet sænket ad flere omgange.

Sydbank understreger i forbindelse med ændringen, at bankens mål er at yde god og værdiskabende rådgivning til kunderne, og at det derfor er nødvendigt at sikre, at udgiften vedrørende indlån ikke belaster banken.

Beslutningen om at sænke friholdelsesbeløb betyder naturligvis, at flere kunder fremover rammes af rentehammeren. Det vil kræve noget dialog med kunderne, forudser Karen Frøsig.

"Jeg forventer, at vi skal have rigtigt mange gode snakke med vores privatkunder, for privatkunder kan have svært ved at forstå den pengepolitik, der gør, at vi har negative indlånsrenter, fordi de er vokset op i et andet økonomiske miljø."

"Vi videreformidler faktisk bare vores råvare til indkøbspris med en discount, nemlig det friholdte beløb," siger Karen Frøsig.

Sydbank har affyret startskuddet i ny bølge af negative renter

Sydbank vil gøre organisationen mere decentral og fjerner ledelsesniveau

Sydbank sænker indlånsgrænse for negativ rente til 100.000 kr. og præciserer forventningerne

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere