Finansrådgiver: Sydbank-opkøb viser initiativ og giver muligheder

Sydbanks planer om at opkøbe Alm. Brand Bank giver den sønderjyske bank "større plads flere forskellige steder, som banken ikke har haft før," mener direktør i finansiellt rådgivningsfirma.
Foto: Sydbank/PR
Foto: Sydbank/PR
AF RITZAU FINANS

Sydbanks køb af Alm. Brand Bank giver rigtig god mening for den sønderjyske bank, der viser et afgørende initiativ om landsdækkende ambitioner med handlen.

Det vurderer John Norden, der er administrerende direktør og partner i sit eget finansielle rådgivningsfirma, Norden CEF.

Han har indgående kendskab til banksektoren qua sin fortid som stifter af og direktør for Mybanker, der laver sammenligninger af banktilbud til kunderne.

"Det gør, at Sydbank får en noget større plads flere forskellige steder, som banken ikke har haft før. Den går fra at være den mere stille bank til at tage bedre fat i konkurrencen på egen hånd," siger John Norden til Ritzau Finans.

"Det viser en form for initiativ. Sydbank vil noget selv og kan noget selv med den her handel. Det giver rigtig god mening for Sydbank at sende et signal om, at det ikke bare er en stille eksistens i Sønderjylland, men at banken gerne vil noget i hele Danmark," fortsætter han.

Han peger på, at der tidligere har været drøftelser og rygter i branchen om mulige fusioner med både Jyske Bank og Spar Nord, som dog aldrig er blevet til noget.

Og netop de to konkurrenter vil formentlig fortsætte med at afsøge markedet for mulige konsolideringer, efter at Sydbank har søgt andre veje.

"Bankbranchen er som helhed under pres af det nuværende rentemiljø og de meget store administrative byrder, der bliver lagt på dem. Derfor er det nærliggende at tænke i konsolidering," siger John Norden.

Sydbank overtager alle ansatte i Alm. Brand Bank – bortset fra direktøren  

Alm. Brand-aktien skyder i vejret efter offentliggørelse af banksalg 

Sydbank vil købe Alm. Brand Bank 

Alm. Brand opjusterer forventningerne til forsikringsresultatet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også