FinansWatch

Medie: Sydbank har haft drøftelser med Spar Nord om mulig fusion

Et møde mellem Spar Nord og Sydbank-topchef Karen Frøsig samt daværende formand Torben Nielsen var med til at få krisen i Sydbank til at eskalere. Det skriver Finans.

Foto: Sydbank/PR

Adm. direktør i Sydbank, Karen Frøsig, og daværende formand Torben Nielsen har holdt møde med adm. direktør i Spar Nord, Lasse Nyby, og bestyrelsesformand Kjeld Johannesen for at se hinanden an, og se om der var grundlag for at indlede samtaler om et fremtidigt samarbejde.

Det erfarer Finans fra flere unavngivne kilder. Mødet fandt i al hemmelighed sted i august og var medårsag til, at krisen i Sydbank eskalerede, hvor fire bestyrelsesmedlemmer tirsdag forlod banken.

Konflikten drejede sig om en dyb uenighed om, hvorvidt Sydbank bør være lydhør over for en eventuel fusion med et større institut. Og ikke bare opsluge mindre konkurrenter, som Karen Frøsig, tidligere har meldt sig klar til.

Ifølge Finans' oplysninger rejste Torben Nielsen efter mødet med Spar Nord spørgsmålet i bestyrelsen, om tiden ikke var moden til at ændre på strategien. Det forslag var Karen Frøsig modstander af, og et flertal i bestyrelsen bakkede ifølge Finans' oplysninger direktøren op.

En storfusion kunne bl.a. koste mange arbejdspladser i Aabenraa og Sydbank mere generelt, hvilket var medårsag til, at Sydbanks fire medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer samt de lokalt forankrede sydjyske medlemmer ifølge Finans' oplysninger ikke var interesserede i formandskabets forslag.

Dermed kom formandskabet i undertal og formand Torben Nielsen, næstformand John Lesbo, samt de erfarne medlemmer Jørgen Høholt og Frank Møller Nielsen forlod banken, skriver Finans.

Få overblikket over Sydbanks dramatiske formandsexit

Iagttagere: Magtfuld topchef i Sydbank kan skræmme bestyrelseskandidater

Analyse: Drømmen om "Den Jyske Storbank" lever endnu – men nu kræver det fjendtlig overtagelse

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere