FinansWatch

Sydbank-aktien sluttede dagen i svagt plus efter turbulent dag

Oven på meldingen tirsdag aften om at en tredjedel af bestyrelsen valgte at forlade Sydbank, indledte bankens aktie dagen i minus, der dog senere blev vendt til plus.

Arkivfoto. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Efter at have indledt onsdagen med kursfald satte Sydbanks aktie op ad formiddagen kurs opad, og holdt sig i positivt territorium resten af handelsdagen.

Tirsdag aften forlod fire bestyrelsesmedlemmer – heriblandt formand og næstformand – til manges overraskelse Sydbank. Allerede tirsdag aften kunne FinansWatch fortælle, at det handlede om uoverensstemmelser i forhold til fusionsplaner for banken, der er presset af faldende udlån og presset indtjening.

Omkring middag havde bankens konstituerede bestyrelsesformand, Lars Mikkelgaard-Jensen, udtalt sig til flere medier, og han forklarede blandt andet til FinansWatch, at det kom som et chok, at de fire bestyrelsesmedlemmer tirsdag eftermiddag valgte at trække sig via en mail.

Senere på dagen fik FinansWatch blandt andre den afgåede formand i tale, og han kunne fortælle, at der længe havde været uoverensstemmelser i bestyrelsen.

Dagens største minus for Sydbank-aktien kom i de første handelstimer og var på 3,3 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs, mens aktien på et tidspunkt lå til at stige med 3 pct. Men den endte altså med et beskedent plus på 0,4 pct. til kurs 102,4.

Afgået Sydbank-formand: "Vi har pligt til at gå, hvis der foregår noget, der strider fuldstændig imod det, vi står for"

Sydbanks nye bestyrelsesformand: "Jeg synes ikke man kan være bekendt at forlade en veldreven bank på den måde"

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere