FinansWatch

Sydbank: Formand og næstformand trækker sig efter uenighed

Bestyrelsesformand Torben Nielsen og næstformand John Lesbo har sammen med to andre bestyrelsesmedlemmer valgt at forlade bankens bestyrelse.

Torben Nielsen har trukket sig som Sydbanks bestyrelsesformand efter uenighed. Foto: Joachim Ladefoged/ERH/Ritzau Scanpix

Uenighed om strategien for og om governance i Sydbank har tirsdag aften fået bestyrelsesformand Torben Nielsen og næstformand John Lesbo til sammen med to andre bestyrelsesmedlemmer at trække sig fra bankens bestyrelse.

Det fremgår af en meddelelse tirsdag aften fra Sydbank til fondsbørsen.

Sydbanks bestyrelses tilbageværende medlemmer har efterfølgende konstitueret sig med Lars Mikkelgaard-Jensen som formand og som Jacob Chr. Nielsen som næstformand.

"Baggrunden herfor er, at det nuværende formandskab samt to øvrige medlemmer af bestyrelsen har meddelt banken, at de trækker sig på grund af uenighed om governance og den fremtidige strategi," hedder det i meddelelsen.

De tilbageværende bestyrelsesmedlemmer har besluttet sig for at tage den melding "til efterretning", ligesom bestyrelsen vil fortsætte med gøre Sydbank til en "stærkere bank".

"Der vil i forbindelse med offentliggørelsen af bankens Q3 regnskab blive fremlagt tiltag, som vil understøtte en bedre balance mellem indtjening og omkostninger," skriver Sydbank. Det kommende kvartalsregnskab offentliggøres efter planen den 30. oktober.

Udover den tidligere formand og den tidligere næstformand har også Jørgen Høholt og Frank Møller Nielsen sig fra bestyrelsen.

Sydbank vil "snarest muligt" indkalde bankens repræsentantskab med henblik på at vælge nye medlemmer til bestyrelsen. Udover den nye formand og næstformand består bestyrelsen af i Sydbanklige nu af Janne Moltke-Leth, Susanne Schou, Carsten Andersen, Kim Holmer, Jarl Oxlund og Jørn Krogh Sørensen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere