FinansWatch

Sydbank-chef: Aktietilbagekøb for 250 mio. sker ret sandsynligt i 2019

Sandsynligheden for, at Sydbank igangsætter program for aktietilbagekøb i løbet af året, er ret stor, lyder det fra adm. direktør.

Foto: PR/Sydbank

I onsdagens årsregnskab lufter Sydbank muligheden for et program med tilbagekøb af egne aktier for 250 mio. kr. i 2019.

Sandsynligheden, for at bankens bestyrelse vil igangsætte programmet i løbet af året, er ret stor, lyder det fra Karen Frøsig, der er administrerende direktør i Sydbank.

"Sidste år havde vi et meget stort aktietilbagekøbsprogram, som vi faktisk stoppede før tid, fordi vi ramte den 10 pct. grænse, der er, for hvad man må købe tilbage af egne aktier."

"Derfor kan man sige, at det er en rent juridisk ting, der gør, at banken over en generalforsamling skal have nedsat kapitalen med de aktier, vi købte sidste år, og få en ny bemyndigelse til at købe egne aktier. Når det er på plads, så har jeg en meget stor forventning om, at bestyrelsen vil udnytte den her mulighed," fortæller Karen Frøsig.

Den ordinære generalforsamling i Sydbank finder sted torsdag 21. marts i Aabenraa. Her skal der ud over aktietilbagekøbet også tages stilling til bestyrelsens forslag om et udbytte til aktionærerne på 9,36 kr. per aktie for 2018.

Sydbank bliver ved med at ansætte nye folk af én vigtig årsag

Sydbanks topchef fik 6 pct. mere i løn sidste år

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs