Sydbank-chef: Aktietilbagekøb for 250 mio. sker ret sandsynligt i 2019

Sandsynligheden for, at Sydbank igangsætter program for aktietilbagekøb i løbet af året, er ret stor, lyder det fra adm. direktør.
Foto: PR/Sydbank
Foto: PR/Sydbank
RITZAU FINANS

I onsdagens årsregnskab lufter Sydbank muligheden for et program med tilbagekøb af egne aktier for 250 mio. kr. i 2019.

Sandsynligheden, for at bankens bestyrelse vil igangsætte programmet i løbet af året, er ret stor, lyder det fra Karen Frøsig, der er administrerende direktør i Sydbank.

"Sidste år havde vi et meget stort aktietilbagekøbsprogram, som vi faktisk stoppede før tid, fordi vi ramte den 10 pct. grænse, der er, for hvad man må købe tilbage af egne aktier."

"Derfor kan man sige, at det er en rent juridisk ting, der gør, at banken over en generalforsamling skal have nedsat kapitalen med de aktier, vi købte sidste år, og få en ny bemyndigelse til at købe egne aktier. Når det er på plads, så har jeg en meget stor forventning om, at bestyrelsen vil udnytte den her mulighed," fortæller Karen Frøsig.

Den ordinære generalforsamling i Sydbank finder sted torsdag 21. marts i Aabenraa. Her skal der ud over aktietilbagekøbet også tages stilling til bestyrelsens forslag om et udbytte til aktionærerne på 9,36 kr. per aktie for 2018.

Sydbank bliver ved med at ansætte nye folk af én vigtig årsag

Sydbanks topchef fik 6 pct. mere i løn sidste år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også