Sydbank stopper aktietilbagekøbsprogram

Aabenraa-banken siger stop for sit aktietilbagekøbsprogram, efter at banken har nærmet sig en ejerandel af 10 pct. af egne aktier (Opdateret med flere oplysninger kl. 11.16).
Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
RITZAU FINANS

Sydbank stopper sit aktietilbagekøbsprogram, efter at banken med en andel af egne aktier på 9,85 pct. nu er kommet tæt på de 10 pct., som bestyrelsen havde bemyndigelse til at opkøbe af bankens aktiekapital.

Programmet blev offentliggjort i februar 2018 på 500 mio. kr., men blev i juni forhøjet til 1250 mio. kr. med planlagt afslutning senest 31. januar 2019.

Helt så mange penge nåede banken imidlertid ikke at bruge, idet tilbagekøb af godt 5,9 mio. aktier "blot" krævede ca. 1175 mio. kr., efter at bankens aktiekurs siden programmets begyndelse er faldet fra 243 kr. til omkring 160 kr.

Sagt med andre ord har det været billigere for banken at nå en ejerandel på 10 pct. end tidligere beregnet.

"Vi var i stand til at tilbagekøbe et meget større antal aktier end ventet i begyndelsen af året," siger Sydbanks finansdirektør, Jørn Adam Møller til Bloomberg News.

Han tilføjer, at det overskydende beløb fra programmet vil styrke bankens kapitalposition, men at det naturligvis også styrker bankens muligheder for at planlægge fremtidige udlodninger til sine aktionærer.

Med dagens kurs på 160 kr. har de tilbagekøbte aktier en værdi på ca. 950 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også