FinansWatch

Britisk fond øger satsningen på kursfald i Sydbank

Britiske Marshall Wace øger igen sin satsning på, at kursen på Sydbank-aktien er på vej ned. Det fremgår af en indberetning til Finanstilsynet dateret onsdag, efter at Sydbank har offentliggjort regnskab for tredje kvartal og nedjusteret forventningerne til 2018.

Marcell Wace har øget sin shortposition i Aabenraa-banken til nu 0,81 pct. fra tidligere 0,71 pct. Også mandag inden regnskabet øgede Marcell Wace sin shortposition dengang fra 0,60 pct.

Strategien har foreløbigt været fornuftig, idet nedjusteringen har fået Sydbank-aktien til at dratte hele 11,9 pct. til 153,70 kr. onsdag eftermiddag. Det er det laveste niveau siden 2014.

Når en investor er "short" - eller kort - i en aktie, er det udtryk for, at investor har lånt aktien af en aktionær og efterfølgende solgt aktien på børsen i håb om at kunne købe den billigere tilbage senere og aflevere den tilbage til ejeren. På den måde kan investor tjene differencen - minus et gebyr for at låne aktien samt eventuel kurtage.

Sydbank nedjusterer efter dalende bundlinje

Sydbank-chef har stillet diagnosen – men løsningerne venter

Sydbanks aktie høvler ned efter regnskab: "Selvfølgelig ville jeg da gerne ændre på det"

Sydbank-boss: Ingen påbud fra Finanstilsynet omkring hvidvask

Sydbank-aktien styrtdykker efter nedjustering - falder over 13 pct.

Sydbank lancerer ny strategi - vil være en stærkere bank

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs