Sydbank-boss: Ingen påbud fra Finanstilsynet omkring hvidvask

Sydbank har ikke modtaget påbud fra Finanstilsynet vedrørende hvidvask, oplyser topchef Karen Frøsig.
Karen Frøsig
Karen Frøsig
RITZAU FINANS

Sydbank er formentlig blevet undersøgt af Finanstilsynet for bekæmpelsen af hvidvask ligesom mange af sine bankkolleger, men det har foreløbig ikke kastet påbud af sig, som det har gjort i Danske Bank og Jyske Bank.

Det fortæller Karen Frøsig, administrerende direktør i Sydbank, efter at det tirsdag kom frem, at Jyske Bank har fået et påbud fra Finanstilsynet i forlængelse af en hvidvaskinspektion i Silkeborg-banken i efteråret 2017.

"Vi har ikke fået nogen påbud, der relaterer sig til hvidvask. Men det kan man sagtens få. Sådan er verden jo. Vi bliver hele tiden undersøgt af Finanstilsynet, og det er rigtig fint. Der er også hele tiden ting, vi kan gøre bedre. Det her er også et bevægende mål for os," siger Karen Frøsig.

For indeværende år anslår direktøren, at Sydbank har modtaget mellem 30 og 40 større henvendelser fra Finanstilsynet og 10 til 15 stykker i mindre størrelsesorden.

Om Finanstilsynet i den sammenhæng har været interesseret i at undersøge eventuelle hvidvaskforhold i Sydbank, kan Karen Frøsig ikke sige med sikkerhed, da hun i så fald skulle have gået samtlige undersøgelser igennem.

"Men havde vi fået en tilbagemelding fra Finanstilsynet for noget med hvidvask, så ville jeg vide det. Det er helt sikkert, for de går til direktionen."

"Der er helt sikkert nogle af de undersøgelser, der er blevet foretaget hos os, som har haft med hvidvask at gøre. Men jeg har ikke kendskab til nogen konkrete sager, hvor jeg har tænkt "uha-da-da"," fortæller Karen Frøsig.

Sydbank-direktøren oplyser, at banken igennem efterhånden mange år har haft fokus på at imødegå hvidvask, og at de ansatte er uddannet i at forhindre, at banken ikke bliver misbrugt til at vaske penge rene.

Generelt er Karen Frøsig da også af den holdning, at Sydbank gør, hvad banken skal på antihvidvaskområdet.

"Hver gang, der måtte være en mistanke om hvidvask, er der en medarbejder, som indberetter det. Og så er det op til SØIK (Bagmandspolitiet, red.) at vurdere, om der er det ene eller det andet, for vi kender jo hvilke kriterier, der undersøges på."

"Men med al respekt i den her sammenhæng er vi jo ikke så spændende en bank. Sydbank er en dansk bank med en smule aktivitet i Tyskland, men vi har jo ikke noget spændende eksotiske steder," påpeger Karen Frøsig.

Sydbank lancerer ny strategi - vil være en stærkere bank

Sydbank nedjusterer efter dalende bundlinje

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også