Optakt til Sydbank-regnskab: Stime med positive nedskrivninger kan stoppe

Sydbank har i de seneste fem kvartalsregnskaber kunnet tilbageføre nedskrivninger på udlån, men det kan ændre sig med onsdag morgens regnskab for tredje kvartal.
RITZAU FINANS

I en optakt til regnskabet skrev analytikere fra den amerikanske bank- og finanskoncern Citi tidligere på måneden, at de ventede et hårdt kvartal for Sydbank, og at nedskrivningerne for første gang siden sidste års første kvartal vil udgøre en udgift frem for en indtægt.

"Vi ligger på linje med konsensus omkring omkostningerne og over i forhold til nedskrivningerne," skrev analytikerne Ian Sealey og Ronit Ghose i optakten, hvor de ventede nedskrivninger på 9 mio. kr.

Til sammenligning kunne Sydbank tilbageføre nedskrivninger for 29 mio. kr. i tredje kvartal sidste år, mens der i andet og første kvartal tidligere i år kunne tilbageføres henholdsvis 44 mio. kr. og 13 mio. kr.

Sammen med forventningen om en udgift på nedskrivningsposten regner Citi-analytikerne blandt andet med, at Sydbank i tredje kvartal fortsat vil have været presset på nettorenteindtægterne, og at nogle af årsagerne vil være negativ volumenvækst og lav efterspørgsel.

"Samlet forventer vi, at tredje kvartal kommer til at blive et svært kvartal. For 2018 regner vi nu med et overskud efter skat på 1,26 mia. kr.," skrev analytikerne fra Citi i deres optakt tidligere i oktober.

Mens Sydbank i de første seks måneder af 2018 har tjent 668 mio. kr. efter skat, så blev der for hele sidste år tjent 1531 mio. kr.

Sydbank selv venter før onsdagens regnskab, at nettooverskuddet i 2018 vil lande i den nedre ende af intervallet 1340-1540 mio. kr.

Regnskabet fra Sydbank ventes offentliggjort onsdag morgen klokken 8.30.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også