FinansWatch

Optakt til Sydbank-regnskab: Sunde kunder kan bidrage til positivt punktum

Flere af de danske banker har i forbindelse med de seneste regnskaber vist positive tendenser ud for nedskrivningsposten, og for Sydbanks vedkommende kan det samme ende med at tage fokus.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Op mod regnskabet, som kommer tirsdag, venter den Aabenraa-baserede bank selv at have realiseret nedskrivninger på et lavere niveau end året før, hvor de udgjorde en udgift på 87 mio. kr. Og med tanke på at Sydbank i det forgangne års første ni måneder kunne glæde sig over en positiv tilbageførsel på 38 mio. kr., så skal der være sket noget meget uforudsigeligt i sidste fjerdedel af 2017, hvis ikke forventningen til årets nedskrivninger på udlån bliver indfriet.

"Bankens kunder har det generelt godt økonomisk, hvilket medfører et lavt behov for nedskrivninger på udlån," udtalte Karen Frøsig, der er administrerende direktør i Sydbank, i sammenhæng med regnskabet for tredje kvartal.

I forhold til bankens andre forventninger regner Sydbank med at lande en basisindtjening på niveau med i 2016, hvor der strøg 4,2 mia. kr. ind på den post. Inden regnskabet for fjerde kvartal har banken i de første ni måneder af 2017 hentet 3,1 mia. kr. ud for den post.

Handelsindtjeningen ventes ligeledes at komme ind på samme niveau som i 2016, hvor der stod 237 mio. kr. ud for posten. I de første ni måneder af 2017 har banken haft en handelsindtjening på 197 mio. kr.

Basisomkostningerne, der er den fjerde finansielle målsætning hos Sydbank, ventes at stige lidt fra niveauet i 2016, hvor udgifterne lød på 2,6 mia. kr. I de første ni måneder af 2017 har basisomkostningerne ligget på 2,0 mia. kr.

"Affødt af generelle lønstigninger i finanssektoren og en stigning i lønsumsafgiften på 0,5 pct. forventes en mindre stigning i basisomkostningerne på trods af iværksatte tiltag," skrev Sydbank i regnskabet for tredje kvartal.

Ud over de finansielle forventninger vil Sydbank i 2017 have arbejdet på at ligge i top tre blandt de største banker målt på kundetilfredshed. Ved udgangen af tredje kvartal var banken røget ud af top tre på både erhvervs- og privatkundesiden, når det kom til kundetilfredsheden.

Sydbank offentliggør efter planen sit regnskab for fjerde kvartal og dermed hele 2017 tirsdag 20. februar klokken 08.30.

/ritzau/FINANS

 

Sydbank ansætter ny chef for landbrugskunder

Sydbank-boss glæder sig over stigende indtjening på boligmarkedet

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere