Mental træthed på Sydbanks handelsgulv

Aktiemarkedet fortsætter de store udsving, der har præget det i flere uger. Det begynder at kunne mærkes på handelsgulvet, forklarer markets-direktøren.

Hektiske udsving præger aktiemarkederne både i udlandet og herhjemme. I fredags var C20-indekset en overgang nede med fire pct., indtil USA offentliggjorde en positiv jobrapport.

I løbet af weekend er USA's kreditvurdering blevet nedgraderet, og det var ventet, at markedsåbningen klokken 09.00 kunne give blodrøde tal. FinansWatch har taget temperaturen på handelsguvet i Sydbank på en dag, der indtil videre både har budt på stigninger og fald.

Hvordan er stemningen i jeres trading room? Ligner det en hvilken som helst anden dag?

”Nej, vi har haft det i et stykke tid nu, og mine folk er da trætte af det her. Når tingene har så store udsving, så bliver man mentalt træt. Så det er ikke ligefrem feststemning. Man skal skelne mellem, hvad der sker på aktiemarkederne og den virkelige verden. Fordi aktiemarkederne falder fem pct., så stopper bussen ikke med at køre, og fabrikken lukker heller ikke. Vores profit/loss-udsving er lidt større, men vi har justeret risikoen til, så det giver faktisk ikke vanvittigt store omvæltninger,” siger Lars Bolding, direktør i Sydbank Markets.

Morgenmøde som altid

Jeg kan forestille mig, at I var klar over, at det ville blive en hektisk dag. Hvad gjorde I, inden det gik løs i morges?

”Hver afdeling holder morgenmøde cirka 8.10, hvor man fordøjer, hvad der er sket. De fleste har læst det søndag aften, hvor alle oplysningerne var til rådighed. Så forholder man sig til tingene,” siger Lars Bolding.

Kommer der en koordineret besked ud fra dig til alle afdelinger?

CEO på besøg

”Det kan der godt gøre, men det gjorde der ikke i dag. Det startede jo ikke i morges – hele måneden har været meget volatil,” siger Lars Bolding

Kan det ske, at direktionen henvender dig direkte til dig i løbet af en dag, hvor markederne eksempelvis falder kraftigt?

”Ja, jeg havde besøg af vores CEO i morges, der ville høre, hvad der skete. I de større banker er der jo forskellige niveauer, og hvis de forskellige afdelingers tab eller gevinst overstiger det, så skal man orientere ledelser. Det er simpelthen et regelsæt om, at der skal orienteres ved et givent scenario. Og der er vi ikke. Slet ikke. Nogle tror, at hele verden vælter, hvis markedet falder fem pct., men vi har jo prøvet det mange gange før, så vi har tilpasset risikoen til det,” siger Lars Bolding.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også