FinansWatch

Tilsyn: Generelt tilfredsstillende kreditstyring i Sydbank

Men i flere tilfælde har Sydbank haft en mangelfuld opfølgning på kundernes udvikling, lyder det blandt andet i redegørelse fra Finanstilsynet.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Finanstilsynet vurderer efter gennemgang af 100 udlån i Sydbank, at bankens kreditstyring "generelt var tilfredsstillende", selv om den fik et påbud om at sikre et overblik over kundernes udvikling.

Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse.

"Banken havde dog i 15 tilfælde en mangelfuld opfølgning på kundernes udvikling og havde for 6 udlån ikke registreret objektiv indikation for værdiforringelse (OIV) rettidigt."

Derfor fik banken påbud fra tilsynet om at sikre, at den har overblik over kundernes udvikling og overvåger kunder med højere risiko, skriver Finanstilsynet i risikovurderingen af Sydbank.

Derudover havde banken i 12 tilfælde ikke en retvisende risikoklassifikation af kunderne, mens den i flere tilfælde i strid med reglerne havde modregnet værdien af ikkepantsatte indlån ved nedskrivningsberegningerne.

Finanstilsynet fandt dog, at nedskrivningerne på de gennemgåede udlån totalt set var tilstrækkelige.

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs