FinansWatch

Tilsyn: Generelt tilfredsstillende kreditstyring i Sydbank

Men i flere tilfælde har Sydbank haft en mangelfuld opfølgning på kundernes udvikling, lyder det blandt andet i redegørelse fra Finanstilsynet.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Finanstilsynet vurderer efter gennemgang af 100 udlån i Sydbank, at bankens kreditstyring "generelt var tilfredsstillende", selv om den fik et påbud om at sikre et overblik over kundernes udvikling.

Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse.

"Banken havde dog i 15 tilfælde en mangelfuld opfølgning på kundernes udvikling og havde for 6 udlån ikke registreret objektiv indikation for værdiforringelse (OIV) rettidigt."

Derfor fik banken påbud fra tilsynet om at sikre, at den har overblik over kundernes udvikling og overvåger kunder med højere risiko, skriver Finanstilsynet i risikovurderingen af Sydbank.

Derudover havde banken i 12 tilfælde ikke en retvisende risikoklassifikation af kunderne, mens den i flere tilfælde i strid med reglerne havde modregnet værdien af ikkepantsatte indlån ved nedskrivningsberegningerne.

Finanstilsynet fandt dog, at nedskrivningerne på de gennemgåede udlån totalt set var tilstrækkelige.

Forsiden lige nu

Fra DTU og MIT til næstkommanderende i Sparinvest

Sparinvests kronprins har altid vidst, hvad han ville. Alligevel har den ingeniøruddannede investeringschefs karriere langt fra fulgt den slagne vej. Allerede i 1996 foretog han et markant sporskifte. Det blev definerende for resten af mit liv, fortæller han til FinansWatch.

19-årig sønderjyde blev tiltrukket af finanssektorens åbne døre

DERFOR LOKKER FINANSERNE: Kun fantasien sætter grænser for den 25-årige bankrådgiver René Andersen, der på seks år er gået fra elev, til privatrådgiver og nu til erhvervskunderådgiver i Kreditbanken. "Jeg har svært ved at forestille mig, at der er et andet sted, det er mere spændende at være," siger han i FinansWatchs nye serie om unges vej ind i finansbranchen.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere