FinansWatch

Sydbank

Kendt erhvervsmand revser Sydbank for mangel på god selskabsstyring

Tidligere Tryg-formand og nuværende formand for Lundbeck-fonden, Jørgen Huno Rasmussen, kritiserer Sydbank for mangel på god governance. "Jeg kan ikke komme i tanke om en lignende situation i dansk erhvervsliv," siger han til FinansWatch. Afgået formand tilslutter sig synspunkterne.

Sydbanks juletræsselskab lander underskud på knap en kvart milliard

Stor juletræsvirksomhed, som Sydbank for nylig overtog hele ejerskabet af, har leveret underskud i årsregnskab på lige knap en kvart mia. kr. Aabenraa-banken ønsker ikke at udtale sig om underskuddet hos selskabet. Ifølge FinansWatchs oplysninger har banken løbende nedskrevet på engagementet.

Professor: Sydbank burde have søgt om ekstra godkendelse af ny formand

Selvom der gælder skærpede regler til finansformænds egnethed og hæderlighed, undlod Sydbank at søge om en ekstra godkendelse af bankens nye formand, der ikke har erfaring fra finansbranchen. Finanstilsynet godkender bestyrelsesmedlemmer ved deres tiltræden, og den vurdering er Sydbank tryg ved. Professor mener, at sagen skulle være grebet anderledes an. (Opdateret)

Bankformand opfordrer centralbanker til at lave virtuel valuta

Centralbankerne kan ikke overlade magten til spillere som Facebook, når det gælder fremtidens virtuelle valutaer. Sådan lød det fra Sydbank-formand Lars Mikkelgaard-Jensen ved tilsynets fintechkonference. Han opfordrer centralbanker til at lave centralbankunderstøttet virtuel valuta.

Sydbank hyrer headhunter til at løse bestyrelsesproblem

To måneder efter fire medlemmer valgte at trække sig fra Sydbanks bestyrelse, mangler Aabenraa-banken stadig to nøglepersoner til bankens bestyrelse, for at den som kollektiv har den nødvendige erfaring og viden. Derfor har banken hyret en headhunter til at finde kandidaterne, men indtil videre har flere topfolk sagt nej.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere