FinansWatch

Sydbank

Bankformand opfordrer centralbanker til at lave virtuel valuta

Centralbankerne kan ikke overlade magten til spillere som Facebook, når det gælder fremtidens virtuelle valutaer. Sådan lød det fra Sydbank-formand Lars Mikkelgaard-Jensen ved tilsynets fintechkonference. Han opfordrer centralbanker til at lave centralbankunderstøttet virtuel valuta.

Sydbank hyrer headhunter til at løse bestyrelsesproblem

To måneder efter fire medlemmer valgte at trække sig fra Sydbanks bestyrelse, mangler Aabenraa-banken stadig to nøglepersoner til bankens bestyrelse, for at den som kollektiv har den nødvendige erfaring og viden. Derfor har banken hyret en headhunter til at finde kandidaterne, men indtil videre har flere topfolk sagt nej.

Trods lærdom fra finanskrisen: Sydbank hårdt eksponeret mod store enkeltkunder

Sydbank klandrer andre banker for at løbe store risici. Men selv er banken klart mest eksponeret mod store engagementer blandt de nærmeste konkurrenter. Flere større kunder er endda rendt ind i økonomisk modvind. "Bekymrende," siger den erfarne finansanalytiker Per Grønborg, der henleder opmærksomheden mod finanskrisen.

Analyse: Den centralistiske storbankmodel er på vej i graven

Op gennem 00'erne var centralisering og standardisering nøgleord i bestræbelserne på at optimere til moderne bankdrift båret af ny it-infrastruktur. Men processen gik for vidt. Drevet af utilfredshed hos kunderne har de store banker i dag travlt med at destruere deres eget selvskabte bureaukrati. I Sydbank kostede det tilsyneladende en direktør jobbet.

Centraliseringen kom snigende i Sydbank

Sydbank skal tilbage til de gamle dyder med mindre centralisering. Sådan var det også tidligere i banken, men centraliseringen kom snigende, lyder det fra bankens direktør.

Sparekniven ligger lige for i ny Sydbank-vision

Når Sydbank i morgen skal præsentere sit regnskab og give de første indikationer på, hvordan banken snævrer kløften mellem indtægter og udgifter, bliver det vanskeligt at lade sparekniven ligge i skuffen, vurderer analytiker.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere