FinansWatch

Festen er slut i Sparekassen Sjælland

Direktør i Sparekassen Sjælland har taget den store fejekost frem og er nu i gang med at rydde grundigt op efter finanskrisen, fortæller han til Berlingske Business.

Festen er forbi. De spekulative investeringsprodukter og forretninger droppes, og udlånet til ejendomsspekulanter stoppes.

Det fortæller direktør i Sparekassen Sjælland, Lars Petersson til Berlingske Business.

"Vi kan jo ikke løse alle verdens problemer her i Sparekassen Sjælland hverken på et eller to år. Men vi kan lægge et spor, og så kan vi følge det nøje. Og nu kommer vi til den sidste destination i forhold til det, vi gerne ville gøre op med. Og det er dybest set illustreret i, at festen er forbi," siger Lars Petersson til avisen.

Ifølge Berlingske består oprydningen i at man fremover vil have en meget mere begrænset ejendomseksponering, ligesom salget af komplekse investeringsprodukter med høj risiko også ryger ud af vinduet.

Direktøren understreger dog, at man fortsat er meget interesseret i at låne ud til almindelige private og erhvervsdrivende.

Store nedskrivninger på vej hos Sjælland efter maraton-besøg

Sjælland-direktør: Vi har været åbne om de store nedskrivninger 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs