FinansWatch

Sparekassen Sjælland skyder millioner i iværksætterfond

En ny regional iværksætterfond skal hjælpe sjællændere til at få nye virksomheder op at stå, selvom banken siger nej. Sparekassen Sjælland er en af initiativtagerne, skriver Børsen.

Foto: Peter Andersen

Sparekassen Sjælland er sammen med en række lokale og regionale investorer startet en ny iværksætteronf op, der skal hjælpe nystartede virksomheder på Sjælland og øerne ud over rampen. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har EU's regionalfond skudt 5 mio. kr. i projektet mens de resterende investorer er kommet med 10 mio. kr. i alt. Fonden hedder Finance Zealand, og den skal skyde ansvarlig lånekapital i sjællandske vækstvirksomheder. Går projektet som ventet, skal fondes skaleres op, så der ligger 100 mio. kr. i kassen.

"Hvis det lykkes, så vil det have en positiv afsmitning på beskæftigelsen og innovationen til glæde for alle uden for København," siger direktør i Sparekassen Sjælland Lars Petersson til Børsen, og forklarer at han er træt af at se København og Trekantsområdet løbe med al væksten mens region Sjælland sakker agterud.

Sparekassen Sjælland i stor fyringsrunde

Petersson: Stolthed og smerte ved fyringer 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs