FinansWatch

Fyringer og forsinkelser for Eik Bank

Der er stadig et stykke vej før Eik Banks danske del kan blive en del af Spar Lolland. Og der kommer fyringer før man når så langt, fortæller adm. direktør Steen Parsholt til FinansWatch.

Foto: KRABBE LARS

Det trækker stadig ud med den endelige overførsel af Eik Banks danske aktiviteter til Spar Lolland. Til gengæld står det klart, at der er nogle medarbejdere, der hverken er plads til i den del af banken der er solgt, eller i den ’røde’ bank, der ender hos Finansiel Stabilitet.

Det siger adm. direktør i Eik Bank Steen Parsholt til Finanswatch, efter at bankens medarbejdere på et møde i går blev informeret om processen.

Må vente måneder

”Den del af banken, der er blevet solgt til Spar Lolland, venter stadig på godkendelser fra diverse myndigheder. Det håber vi sker inden for nogle få måneder. Det var dels det, vi fortalte medarbejderne om i går,” siger adm. direktør Steen Parsholt og fortsætter:

”Samtidig orienterede vi også om, at der er nogle forhandlinger med fagorganisationerne omkring de med medarbejdere, der hverken bliver plads til i den grønne eller den røde bank. Der prøver vi så at finde nogle ordentlige betingelser at sige farvel til dem på.”

Ukendt ejer for rød bank

Det er heller ikke afgjort, hvad der skal ske med den såkaldte ’røde’ del af banken.

”Det er ikke endelig besluttet, hvad der skal ske med rød bank. Der er betydelige ejendomsengagementer, men også en del kreditter. Planen er, at rød bank skal lægges sammen med et af Finansiel Stabilitets andre afviklingsselskaber, men vi er ikke sikre på hvilket endnu,” siger direktøren.

Spar Lolland købte Eik Banks danske privatforretning for 365 mio. kr. midt i december. Sparekassen overtager cirka 87.000 kunder og et samlet indlån på 5 mia. kr., udlån for 2,5 mia. kr. samt kundedepoter for 4,7 mia. kr. Overdregelsen skulle gerne finde sted i første kvartal af 2011, men skal finde nåde for Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne først.

Eik Bank færøske ophav -Eik Banki - blev tidligere i dag solgt til forsikringskoncernen TF Holding.

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs