FinansWatch

Fusionsfiasko kan udløse bankkrig

Sparekassen Faaborg vil ikke afvise, at de arbejder på planer om at etablere sig i Svendborg efter fusionsplanerne med Sparekassen Svendborg måttes smides i skraldespanden.

Få dage efter, at fusionsforhandlingerne mellem Svendborg Sparekasse og Sparekassen Faaborg brød sammen, overvejer Sparekassen Faaborg nu at etablere sig i Svendborg.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi har hevet vores gamle 2013-strategiplan op af skuffen igen, og nu giver vi den lidt mere gas. I den står, at vi vil være til stede på de ti største markeder på Fyn, og der hører Middelfart, Nyborg og Svendborg jo til, selvom vi ved, at Svendborg ikke er det nemmeste sted at etablere sig," siger Sparekassen Faaborgs direktør Claus Sejling til avisen.

Godt navn

Samtidig lufter han tanken om at lade Sparekassen Faaborg skifte navn til Bank Fyn, som jo skulle have været navnet på den fusionsbank, der ikke blev til noget.

"Det er et godt navn, som signalerer det, vi gerne vil stå for. Selv om fusionen med Svendborg ikke blev til noget, er jeg stadig af den overbevisning, at Sparekassen Faaborg har fundamentet til at kunne fylde det hul, som blev efterladt efter Fionia Bank," siger han.

Sparekassen Faaborg har netop åbnet filialer i Årslev og Kerteminde.

Fusionen mellem de to sparekasser, vill have skabt Fyns største bank, men planerne måtte droppes, da parterne ikke kunne blive enige om den fremtidige forretningsmodel.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs