FinansWatch

Spar Nord giver Jyskes aktiesalg kølig skulder

Jyske Bank vil sælge sin aktieandel på 38 pct. af Nordjyske Bank. Men Spar Nord ser ikke den store fidus i at købe sig ind i nabobanken.

Ole Madsen, direktør for forretningsudvikling i Spar Nord. Foto: PEDERSEN RUNE AARESTRUP

Jyske Bank vil sælge, men Spar Nord vil ikke købe. Anders Dam, adm. direktør i Jyske Bank, åbnede i bankens regnskab sidste uge op for, at man vil afhænde sin aktieandel på 38 pct. af Nordjyske Bank. Men Spar Nord, der i 2015 kæmpede med Nordjyske Bank om ejerskabet af Nørresundby Bank afviser at være interesserede i aktierne. Det skriver Børsen.

"Umiddelbart virker det ikke som et attraktivt scenarie for Spar Nord at eje en stor andel af en bank med stemmeretsbegrænsninger. Den situation har vi jo tidligere været i, da vi ejede ca. halvdelen af Nørresundby Bank. Så vi har ikke så meget at sige til det, som Jyske Bank skriver i sit regnskab," siger Ole Madsen, direktør for forretningsudvikling i Spar Nord, til Børsen.

Hverken Nykredit eller Henrik Linds investeringsselskab, Lind Invest, ønsker at kommentere på, hvorvidt de er interesserede i aktierne.

Jyske Bank købte andelen af Nordjyske Bank for at hjælpe med at finansiere købstilbuddet på Nørresundby Bank, som også Spar Nord indgav købstilbud på. I dag har Jyske Banks aktier i Nordjyske Bank en værdi af cirka 800 mio. kr.

"Fusionen mellem Nordjyske Bank og Nørresundby Bank er nu tilendebragt med fortsat medlemskab af Bankdata til følge. Jyske Bank vil derfor i løbet af 2017 forsøge at afhænde sin aktiepost i Nordjyske Bank til en for Jyske Bank acceptabel pris," skriver Jyske Bank i regnskabet for første kvartal.

Spar Nord åbner kontor i Silicon Valley

Totalkredit-banker afviser Dams forslag om DLR-boliglån

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere