FinansWatch

Spar Nord: Lavere salg af boliglån end forventet

Spar Nord Bank oplevede mindre efterspørgsel fra kunderne efter tilbud om at omlægge Totalkredit realkreditlån til banklån end forventet.

Sydbank oplyser, at en del kunder har valgt bankens prioritetslån frem for realkreditlån, mens Spar Nord er skuffet over kundernes interesse for bankboliglån. | Foto: Stine Bidstrup

Spar Nord Bank forventede, at kunderne i betydeligt omfang ville omlægge realkreditlån i Totalkredit til banklån, i kølvandet på sidste års voldsomt udskældte forhøjelse af Totalkredits bidragssatser. Men det er ikke sket. Det skriver dagbladet Børsen.

Spar Nords ledelse havde sidste år en målsætning om at trække ca. 2 mia. kr. hjem til bankens egne udlån i 2016, mens regnskabet viser, at der blev tale om en vækst i bankudlånet til privatkunder på et trecifret millionbeløb.

"I dag må konklusionen være, at kritikken af bidragssatserne ikke har materialiseret sig i form af ændret prioritering af realkredit i forhold til bank i det omfang, som vi havde forudset," siger Spar Nords talsmand, Leif Lind Simonsen, til Børsen.

Ifølge Hans Peter Christensen, uafhængig rådgiver i Uvildige.dk er mange realkreditkunder ikke særligt opmærksomme på, hvad de betaler i gebyrer for realkreditlån. I Sydbank erklærer topchef Karen Frøsig sig dog godt tilfreds med udviklingen, og oplyser at en vækst i bankudlånet på 2,9 mia. kr. sidste år primært skyldes vækst i bankens prioritetslån, som mange kunder har efterspurgt.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs