FinansWatch

Spar Nord: Opjustering drevet af fortsat momentum i tredje kvartal

De pile, som har peget den rigtige vej for Spar Nord i løbet af året, fortsætter med at præge forretningen i tredje kvartal, lyder det fra bankens IR-chef efter opjustering.

Onsdagens opjustering fra Spar Nord er den trejde i årets løb. | Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Årets første seks måneder gik bedre end ventet for Aalborg-baserede Spar Nord, og det momentum er fortsat ind i tredje kvartal.

Det fortæller bankens IR-chef, Rune Brandt Børglum, til MarketWire.

Spar Nord opjusterede sine forventninger i starten af juli, og onsdag morgen har banken igen opjusteret sine prognoser for 2021.

"Overordnet set er det her resultatet af, at det momentum, man har haft i forretningen i løbet af hele 2021, er fortsat i tredje kvartal," siger Rune Brand Børglum.

Spar Nord har også været hjulpet af overtagelsen af Banknordiks danske aktiviteter, men IR-chefen fremhæver også, at Spar Nords egen forretning vokser rigtig fint.

Banken har opjusteret forventningerne til basisindtjeningen før nedskrivninger til 1475-1575 mio. kr. fra 1350-1500 mio. kr. og til resultatet efter skat til 1250-1350 mio. kr. fra tidligere ventet 1100-1300 kr.

"Det er vores forventning, at den guidance, vi kommer med, nu vil være dækkende for året," siger IR-chefen.

Opjustering også påvirket af lavere nedskrivninger

Opjusteringen er ifølge Rune Brandt Børglum også påvirket af et element fra nedskrivningssiden.

Ved halvårsregnskabet ventede Spar Nord, at der ville komme en effekt af covid, men den ventes ikke længere at lande i år, så banken venter at realisere en indtægt på tilbageførsel af nedskrivninger på 100 mio. kr. i år.

"Med det vi har set i tredje kvartal. og når vi kigger ind i fjerde kvartal, så ser vi ikke effekterne komme i indeværende år. Vores forventninger er, at det vil vi se i første og andet kvartal 2022, når de statslige likviditetspakker bliver udfaset," siger Rune Brand Børglum.

Banken har lavet en mindre regulering af det ledelsesmæssige skøn for bufferen til at dække covid-effekterne til 350 mio. kr. fra tidligere 320 mio. kr.

Størrelsen på bufferen føler han sig ganske komfortabel med, at den er stor nok til at dække nedskrivningerne relateret til covid.

"Fordi man har den buffer, ser vi egentlig rimelig lave nedskrivninger i 2022. Når tabene kommer, kommer de ikke oveni, idet man har lavet hensættelserne til dem," siger IR-chefen.

Bankopjusteringsbølgen ruller: Bliver Jyske og Sydbank de næste?

Spar Nord skruer igen op for forventningerne 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs