FinansWatch

Lasse Nyby er træt af at miste "utrolig arbejdskapacitet" og støber af digitale kugler

Ole Madsen har været dybt inde i Spar Nords maskinrum, og han bliver derfor ikke bare sådan at erstatte, fortæller adm. direktør Lasse Nyby til FinansWatch. "Et stort skridt foran os andre, der er lidt mere traditionelt tænkende," lyder skudsmålet.

Lasse Nyby, adm. direktør i Spar Nord | Foto: Gregers Tycho/ERH

Det er en arbejdsom herre med mange jern i ilden, som Spar Nord mister i form af sin kommunikations- og digitaliseringsdirektør Ole Madsen.

Sådan lyder det fra adm. direktør Lasse Nyby, der har arbejdet tæt sammen med kommunikations-, IR- og fintechmanden, siden Ole Madsen startede i Spar Nord i i 2005.

Derfor er Spar Nord-topchefen da også ked af at miste ham til Formuepleje, hvor Ole Madsen fra 1. maj skal være direktør for kommunikation og marketing.

"Bortset fra mine to direktionskollegaer, så er han vel den, jeg har arbejdet mest med i de 15 år. Så jeg er da oprigtigt træt af Oles beslutning, men har også forståelse for, at med det tilbud, han har fået, ville han gerne prøve det. Det er jeg også helt sikker på, at han nok skal lykkes i," lyder skudsmålet indledningsvist fra Lasse Nyby.

Utrolig arbejdskapacitet

Bankbossen kalder Ole Madsen for en central medarbejder for Spar Nord, hvor han oprindeligt arbejdede med kommunikation, men siden fik ansvar for både invester relations (IR), marketing og den digitale udvikling.

"Han er en utrolig arbejdskapacitet, må jeg bare sige. Jeg tror ikke, at jeg kender nogen, som har en arbejdskapacitet, som Ole har," siger Lasse Nyby og fortsætter:

"Så det er et stort hul, han efterlader."

Han peger på, at Spar Nord med Ole Madsen mister et stort netværk på både IR- og pressesiden.

"Og så mister vi en, der kan skubbe lidt til os på det område, der har med digital innovation at gøre. Der har han været den, der har været med til at støbe kuglerne."

Et skridt foran

Og det er ikke mindst på fintech-fronten, at Ole Madsen har formået at løfte Spar Nord, fortæller Lasse Nyby.

"Der er der ingen tvivl om, at Ole har været med til at skubbe os i den rigtige retning," siger han og peger på de hackathons, som Ole Madsen har været initiativtager på, og som har ført direkte investeringer i fintechs af sig.

Hvad har han konkret bidraget med på fintech-området?

"Han har qua sin baggrund, og at han har været i USA nogle gange for at få inspiration, nok været et stort skridt foran os andre, der er lidt mere traditionelt tænkende," siger Spar Nord-topchefen.

Skal nok erstattes af to

Ole Madsen blev i 2005 som 26-årig ansat af Spar Nords daværende kommunikationsdirektør, Keld Gammelgaard og overtog kort efter Gammelgaards stilling. Forholdsvist hurtigt fik han udvidet sit arbejdsområde til også at indbefatte IR og marketing, ligesom han har været tovholder på forskellige strategiarbejder i banken. Oveni dette har han været referent på direktions- og bestyrelsesmøder, og de sidste fire-fem år har han været bannerfører på det digitale område.

Han lyder som en, der har påtaget sig mange ansvarsområder.

"Det har han også. Der var også noget af det, som han på et tidspunkt påtog sig ansvaret for, som vi efterfølgende har udskilt i en selvstændig afdeling. Der er trods alt grænser for, hvor meget man kan gabe over," siger Lasse Nyby.

Han skal nu ud og finde en afløser for Ole Madsen. Eller faktisk skal der nok flere til at udfylde skoene.

"Vi har heldigvis mange dygtige internt, og i første omgang vil vi nok kigge efter, hvad vi har af muligheder dér. Det kan godt ske, at det ikke bare bliver en enkelt, men to. For det er diverse job, han har haft. Så det skal måske fordeles på nogle flere skuldre," siger Lasse Nyby.

Spar Nords fintechguru skal bringe Formuepleje frem i billedet 

Profileret kommunikationsdirektør stopper i Spar Nord  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs