FinansWatch

Spar Nord øger kerneindtjeningen men ser bundlinjen skrumpe

Den nordjyske storbank har landet et resultat, som nyder godt af fremgang i kerneindtægterne fra rente- og gebyrforretningen.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Spar Nord har landet et resultat efter skat på 283 mio. kr. for årets 2. kvartal. Det er en mindre tilbagegang sammenlignet med samme periode sidste år, men til gengæld er der tegn på fremgang i bankens indtjeningsmotor.

Således har banken forbedret både rente- gebyrindtægterne i forhold til sidste år – især førstnævnt er ellers en post der for mange af kollegabankerne skaber store udfordringer.

En af forklaringer er blandt andet, at Spar Nord har fået udlånet til at vokse med 1,3 mia. kr. til 47 mia. kr. ved udgangen af første halvår.

"Væksten er bredt funderet på realkreditlån, bank- og leasingudlån og betyder, at vores samlede kreditformidling ved halvåret nu er oppe på 126,2 milliarder kroner. I et udlånsmarked med begrænset vækst er det samtidig et udtryk for, at vi står stærkt i et ellers konkurrencepræget marked, og at vi fortsætter med at vinde markedsandele," udtaler bankens adm. direktør, Lasse Nyby, i en pressemeddelelse.

Konverteringerne boomer

Fra Spar Nords topchef er der da også stor tilfredshed med resultatet.

"Det har været et halvår, hvor det i høj grad er kerneforretningen, der leverer resultatet. I samme periode sidste år var regnskabet præget af positive engangsforhold på cirka 250 millioner kroner, mens det i år lyder på beskedne 30 millioner kroner," udtaler han i en pressemeddelelse og fortsætter:

"En del af forklaringen på det høje aktivitetsniveau er naturligvis den igangværende konverteringsbølge på realkreditområdet. I takt med de faldende renter er det blevet aktuelt at tale konverteringsmuligheder med stadig flere af vores kunder, og i mange tilfælde har det givet mening for kunderne at konvertere realkreditlånet og derved drage fordel af rentefaldet."

I takt med at kerneforretningen er forbedret, har Spar Nord skåret på omkostningsposten, som falder med 19 mio. kr. til 491 mio. kr. ved udgangen af 2. kvartal i år.

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs