FinansWatch

ABG sænker anbefaling og kursmål hos Spar Nord

ABG Sundal Collier sænker anbefalingen af aktien i Spar Nord, og kursmålet får også et tryk ned.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

ABG Sundal Collier sænker anbefalingen af aktien i Spar Nord til "hold" fra tidligere "køb", og kursmålet beskæres samtidig til 60 kr., hvilket er 5 kr. lavere end det tidligere kursmål.

Ændringen kommer på bagkant af Spar Nords nedjustering tirsdag og med udsigten til øgede omkostninger på de gældsudstedelser, som banken skal gennemføre de kommende år for at opfylde de såkaldte NEP/MREL-krav.

"Efter at prisen på MREL er steget, ser det ud til, at de nye obligationer kan spise mindst 10 pct. af Spar Nords indtjening, når reglerne er fuldt indfaset," skriver ABG i et notat.

Spar Nord nedjusterede tirsdag forventningerne efter forventede tab på 45 mio. kr. som følge af en svindelrelateret konkurs hos en af bankens store kunder - handelsselskabet BMG fra Randers.

Justeret for de forhold tyder tirsdagens meddelelse fra Spar Nord på, at fjerde kvartals resultat før nedskrivninger var 24 pct. svagere end ventet af ABG, noterer finanshuset endvidere.

Spar Nord nedjusterer som følge af erhvervskundes svindelsag

Svindel hos kornhandler bag Spar Nords nedjustering

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Danske Bank henter ny direktør fra egne rækker

Danske Bank har fået ny adm. direktør i Danske Invest Asset Management, som banken har hentet internt. Den nye direktør har derudover også erfaring fra sin tid som investeringschef i en dansk hedgefond og Finanstilsynet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs