FinansWatch

Dansk bank vil koble kunders konti med elpærer, musikanlæg og badevægte

Kunder i Spar Nord kan via bankens samarbejde med amerikansk teknologifirma snart begynde at koble omverdenen på deres privatøkonomi.

Foto: Spar Nord Bank

Et samarbejde mellem den amerikanske teknologivirksomhed IFTTT og danske Spar Nord betyder, at bankkunderne per 1. januar kan begynde at koble deres bankforretninger op med forskellige apparater, apps m.m. Det skriver Berlingske Business.

Avisen skriver, at kunderne blandt andet kan få et Sonos-musikanlæg til at fortælle, når lønnen går ind på kontoen, ved at afspille en bestemt sang. På samme måde kan intelligente elpærer som Philips Hue-lamper lyse rødt, når kontoen er i overtræk.

Spar Nord arbejder også på at få godkendt en løsning, hvor en badevægt koblet op på internettet sætter penge ind på en "bødekonto" og justerer i træningsprogrammet Endomondo, hvis man vejer mere end ønsket. Den løsning er dog under granskning i Finanstilsynet i forhold til, om badevægten her fungerer som betalingsformidlingstjeneste eller ej, skriver Berlingske.

"Fænomenet med forskellige digitale anordninger, der kommunikerer med hinanden, bliver blot mere og mere udbredt. Det ville vi gerne afsøge, hvordan vi som finansiel virksomhed kan agere i," udtaler Ole Madsen, kommunikations- og forretningsudviklingsdirektør i Spar Nord, til avisen.

Sådan gik det de danske finansaktier i 2018

Spar Nord Fonden vil sende studerende til USA og skabe fremtidens iværksættere

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs