Analytiker hæver anbefaling af Spar Nord efter muligt DAB-opkøb

ABG Sundal Collier løfter anbefalingen til Spar Nord-aktien fra "hold" til "køb" som følge af muligt opkøb af Danske Andelskassers Bank.
Foto: Spar Nord Bank
Foto: Spar Nord Bank
RITZAU FINANS

Finanshuset ABG Sundal Collier ser mere positivt på aktien i Spar Nord, efter at banken i september meddelte, at den går efter en fuld overtagelse af Danske Andelskassers Bank (DAB).

Det har været med til at få finanshuset til at løfte anbefalingen fra "hold" til "køb", fremgår det af en analyse fra Mads Thinggaard, der er aktieanalytiker hos ABG Sundal Collier.

I slutningen af september købte Spar Nord 27 pct. af aktierne i DAB for 236 mio. kr., og dengang lagde bankens administrerende direktør, Lasse Nyby, ikke skjul på, at Spar Nord gerne vil overtage DAB fuldt ud.

Samme dag fortalte DAB, at den efter opkøbsinteressen fra Spar Nord ville overveje det videre forløb, og siden har der ikke været meget nyt om sagen fra de to banker.

ABG Sundal Collier forventer også et stærkere tredje kvartal for Spar Nord, hvor finanshuset venter, at nettorenteindtægterne bliver øget med 2,9 pct. Det skyldes højere lånevækst og en ekstra bankdag i tredje kvartal samt prisændringer på udlånsmarginer overfor svage kunder.

Finanshuset har også sat kursmålet en nøk op til 70 kr. fra 65 kr., fremgår det analysen fra finanshuset.

Spar Nord-aktien stiger 3,1 pct. til 57 kr. mandag eftermiddag, mens DAB handles 1,4 pct. højere i 5,80 kr.

Spar Nords regnskab offentliggøres den 7. november.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også