Regnskab:Spar Nord lander trecifret millionoverskud

Spar Nord landede i første kvartal et overskud før skat på 139 mio. kr. - mere end i hele 2010. Nedskrivningerne landede på 94 mio. kr.
AF RITZAU FINANS + AH

Det fremgår af det netop offentliggjort kvartalsregnskab. Spar Nord forventer fortsat en basisindtjening før nedskrivninger på 850-1050 mio. kr. i 2011 og en nedskrivningsprocent i "niveauet 1. pct."

"Vores kvartalsregnskab fortæller historien om en rigtig fornuftig start på året. Faktisk har vi tjent flere penge i 1. kvartal, end vi gjorde hele sidste år. Det har vi, fordi basisindtægterne er fastholdt, omkostningerne og nedskrivningerne er reduceret, og fordi vi ikke længere har udgifterne til Bankpakke I," siger adm. direktør Lasse Nyby i regnskabsmeddelelsen.

Nettoresultatet for første kvartal endte på 107,9 mio. kr. mod 9,5 mio. kr. i første kvartal 2010 og 105 mio. for hele året 2010.

Ikke mere bankpakke

Den store forskel ligger dog hovedsageligt i punktet 'bidrag til sektorløsninger', hvilket dækker over betalingerne til bankpakkerne. I første kvartal 2010 lå denne post som en udgift på 81,9 mio. kr. mens den for samme periode 2011 ligger på 1,3 mio. kr.

Basisindtægterne var nogenlunde stabile på 644,5 mio. kr. mod 642,2 mio. kr. for et år siden.

"I årets første måneder har vi tjent flere penge, end vi gjorde hele sidste år, og det vidner om en stærk start på året. De primære drivkræfter bag resultatet er fortsat høje basisindtægter, et faldende omkostnings- og nedskrivningsniveau og ikke mindst, at vi ikke længere har udgifter til Bankpakke I," siger adm. direktør i Spar Nord, Lasse Nyby.

Omkostningsprocenten endte på 0,83 pct. i kvartalet og forventes at ende på omkring 1 pct. for hele 2011.

RITZAU FINANS + AH

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også