FinansWatch

Nyby: Nedskrivningerne har toppet

Spar Nord Bank er rimeligt tilfredse med resultatet af 2010, selv om armene på ingen måde rækker mod himlen. Men nedskrivningerne har toppet.

Spar Nords nedskrivninger ligger fortsat på et forholdsvis højt niveau, hvor det især har været landbruget, der har været den store synder. Men Lasse Nyby ser bedre tider på nedskrivningsfronten fremadrettet.

"Hvis vi ser på de sidste to års nedskrivninger, er det erhverv, der har belastet os med den højeste nedskrivningsprocent, landbruget. Men for os at se, var 2010 et skridt i den rigtige retning. Men vi er

forsigtige for landbruget ser stadig lidt vingeskudt ud, siger Spar Nord-chefen der fortsat venter tab fra den retning.

Måske fortsatte udfordringer

"Og skal man pege en branche ud, som måske fortsat kan give udfordringer - så er det landbruget," lyder det.

Spar Nords nedskrivninger løb op i 550 mio. kr. sidste år mens der i 2009 var nedskrivninger for hele 692 mio. kr.

"Så vi tror, at vi tabsmæssigt har toppet i 2009," vurderer Lasse Nyby.

Tre år med sorte tal

"Det er klart, at der er nogle store omkostninger til bankpakke I og til Amagerbankens konkurs, som trækker i den forkerte retning. Men vi har tre år i træk leveret trecifrede sorte tal, og det er vi rimeligt tilfredse med. lyder det fra Lasse Nyby.

Spar Nord Bank har - i modsætning til de andre allerede offentliggjorte bankregnskaber - haft mulighed for at korrigere resultatopgørelsen for Amagerbankens konkurs.

"Den koster os 80 mio. kr.," påpeger Lasse Nyby.

Banken har også haft faldende rente- og gebyrindtægter i årets løb, men det er ikke på baggrund af vigende kundeforretninger. Det skyldes først og fremmest en lavere forrentning af obligationsbeholdningen. Og samtidig har banken haft øgede omkostninger til hybrid kernekapital og til dyrere obligationsudstedelser.

"Så selve kundeforretningens nettorenteindtægter er uændret i 2010," siger Lasse Nyby.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs