FinansWatch

Spar Nord-direktør: Elementer i afvisningen overrasker os

Der er flere ting i afvisningen fra Danske Andelskassers Bank, som overrasker Spar Nord, lyder det fra kommunikationsdirektør. (opdateret)

Ole Madsen

(opdateret med ydeligere kommentarer fra Spar Nords kommunikationsdirektør, Ole Madsen)

Spar Nord må se sit overtagelsestilbud af Danske Andelskassers Bank (DAB) afvist, efter at bestyrelsen i DAB mandag aften anbefalede aktionærerne at takke nej til tilbuddet.

Tirsdag vil ledelsen i Spar Nord derfor i samråd med selskabets bestyrelse gennemgå og drøfte detaljerne i DAB's afvisning, og umiddelbart er der dele af begrundelsen, som undrer banken.

Det siger Spar Nords kommunikationsdirektør, Ole Madsen, til Ritzau Finans.

"Der er nogle elementer i det, DAB skriver, som vi nok er lidt overraskede over. For det første: Hvis man ser på DAB-aktien, handlede den under 4 kr., før vi blev aktionærer, og nu er scenariet, at vi vil betale enten 7,75 kr. eller 9 kr. for den. Så vi er måske lidt overraskede over, at vores tilbud rent finansielt kategorisk kan betegnes som ikke-attraktivt," siger han og fortsætter:

"Vi er måske også lidt overraskede over, at DAB vælger at afvise købstilbuddet, før de har læst det. Vi har jo ikke sendt det på gaden endnu. Herunder at de udtaler sig om, hvad vi har tænkt os at gøre med afdelinger og medarbejdere og lignende. Det er måske lidt overraskende, at de ved noget om det, når vi ikke har fortalt dem det endnu i vores tilbud."

"For det tredje har vi svært ved at se, hvordan det harmonerer med DAB's egne principper for selskabsledelse, hvor de netop skriver, at de ikke vil tage tiltag, som forhindrer aktionærerne i at tage stilling til overtagelsestilbud, så rent umiddelbart er der nogle ting, der overrasker os."

Mandag aften forklarede bestyrelsesformanden for DAB, Anders Howalt-Hestbech, at man fra bestyrelsens side fandt buddet fra Spar Nord for "usikkert, uambitiøst og lavt".

Hos Spar Nord vil man nu bruge tirsdagen på at gennemgå de fremadrettede muligheder.

"Sket er sket, så vi er nødt til at sætte os sammen med vores bestyrelse og tale om, hvad der er det rigtige for os at gøre under de omstændigheder, der gælder nu. Vi var opmærksomme på, at den her mulighed for bestyrelsen for at udvide aktiekapitalen eksisterede, så det er ikke sådan, at det er fuldstændig chokerende, vi synes måske, det er lidt uforståeligt, men ikke noget, vi ikke havde forestillet os kunne ske," siger Ole Madsen.

Spar Nord regner med at kunne komme med en mere uddybende reaktion på afvisningen senere tirsdag.

Sparinvest-salg var hemmelig joker i spegede forhandlinger mellem DAB og Spar Nord

DAB-formand kalder bud fra Spar Nord "uambitiøst"

DAB afviser Spar Nords købstilbud - og opjusterer forventningerne

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs