FinansWatch

Buschauffør tabte 700.000 på Roskilde Bank: Jeg er bitter og vred

Indædt, bitter og vred. Sådan er ordene efter dagens frifindelse i landsretten fra en af aktionærerne i Roskilde Bank, som tabte 700.000 kr. på bankens krak til Berlingske Business.

Foto: /ritzau/Martin Kurt Haglund

Ledelsen i Roskilde Bank blev tirsdag frifundet af Østre Landsret for at være medansvarlige i bankens krak. Det kostede dyrt for de 32.000 aktionærer i banken.

En af dem, som tabte store penge på bankens krak, er turistbuschaufføren Hans Peter Terp, der tabte 700.000 kr. I et interview med Berlingske Business fortæller han, at han er "indædt, bitter og vred" over frifindelsen af ledelsen.

"Derfor er jeg også forarget over, at den tidligere ledelse og revision er blevet frifundet for ansvar. Min retsfølelse er dybt krænket. Dommen viser, at den lille mand, som har mistet alt, er den store taber," siger Hans Peter Terp til Berlingske Business.

I landsrettens dom hedder det, at der har "foreligget kritisable forhold i forbindelse med driften af banken", og at det drejer sig om strategien om vækst i udlån, som senere kostede banken livet. Men retten fandt ikke beviser nok til at holde ledelsen ansvarlige.

Statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet havde rejst et erstatningskrav på 1 mia. kr. mod direktionen og bestyrelsen.

Roskilde Banks ledelse frifindes i sag om erstatning

Her er de sagsøgte i Roskilde Bank-sagen

Årelangt slagsmål om milliardansvar i Roskilde Bank slutter

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere