FinansWatch

Ringkjøbing-direktør ser "fantastisk fundament" til at fortsætte momentum

Ringkjøbing Banks hovedsæde. | Foto: Ringkjøbing Landbobank/PR

Ringkjøbing Landbobank melder om stor kundetilgang i 2020, en lille stigning i udlånet og resultater i toppen af de seneste udmeldte forventninger.

Og isoleret set bød fjerde kvartal på det bedste resultat i bankens historie, hvilket bankens direktør, John Fisker, ikke overraskende er svært tilfreds med.

Han ser gode muligheder for, at banken fremadrettet kan fortsætte det gode momentum - trods usikkerhed om nedskrivninger under coronakrisen.

"Jeg synes sådan set, at vi har et fantastisk fundament til at fortsætte det momentum, vi har, og jeg tror, at vi kommer til at fortsætte med at tage markedsandele. Derfor er vi faktisk også positive på, at vi kommer til at øge vores udlån de kommende år," siger John Fisker i et interview med Ritzau Finans.

De statslige hjælpepakker til erhvervslivet under coronakrisen har isoleret set reduceret bankernes udlån, og det gør det sværere også for Ringkjøbing Landbobank at øge udlånsbogen. Tilgang af nye kunder og et generelt godt aktivitetsniveau trækker dog op.

"Så vi forventer at komme til at øge udlånet de kommende år, og jeg er ret sikker på, at vi kommer til at opleve stor aktivitet. Derfor budgetterer vi med lidt stigende indtægter i 2021 og næsten flade omkostninger," siger John Fisker.

På tab og hensættelser tror han, at banken kan holde det niveau, som den er kommet ned på igen.

"Det er ikke fordi, at der ikke kommer nogle store bump i 2021, for det gør der, og jeg tror, at nogen typer af virksomheder, som er hårdest ramt under covid-19, kan blive ret hård ramt, når hjælpeprogrammerne skal udfases."

"Men da vi har øget vores ledelsesmæssige skøn til de her ting i løbet af 2020, så har vi reserveret til de bump, der kommer på tab og hensættelseslinjen senere i år. Så jeg tror sådan set, at vi ser ind i et fornuftigt år, og jeg er i særdeleshed positiv på det momentum, som banken har," siger John Fisker.

Ringkjøbing Landbobank havde i 2020 nedskrivninger på 223 mio. kr., efter at den i løbet af året øgede de ledelsesmæssige skøn fra 126 mio. kr. til 566 mio. kr.

Bankens resultatprognose for 2021 lyder på et basisresultat i intervallet 1100-1300 mio. kr. og et resultat før skat i intervallet 1000-1300 mio. kr. I 2020 landede basisresultatet på 1168 mio. kr. og resultatet før skat på 1144 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs