FinansWatch

Fisker: En skidt dag for dansk bankvæsen

Topchef hos Ringkjøbing Landbobank, John Fisker, ser Moody’s nedgradering af en række danske banker som afslutningen på den negative spiral, der startede med Amagerbankens krak.

Foto: Holger Bundgaard

Moody’s planter igen en spids stilethæl direkte på skinnebenene af en række danske bankdirektører. En af dem med blå mærker over strømpen er John Fisker, den ene af to topchefer i Ringkjøbing Landbobank, der må se Moody’s nedjustere sin vurdering af bankens kreditværdighed.

”Helt overordnet vil jeg sige, at det jo er en skidt dag for dansk bankvæsen, men omvendt så er det måske blot sidst skridt, vi ser her,” siger John Fisker og henviser til, at Moody’s startede med at kigge intenst på en række danske banker, da Amagerbanken gik ned.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs