FinansWatch

Naur: Vidtløftig snak om konsolidering

Det handler ikke om, om man er stor eller lille, men om at låne penge ud til de rigtige mennesker, lyder budskabet fra Bent Naur, adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank.

Ordet konsolidering har givet genlyd i finanspressen gennem længere tid, hvor mange profiler og iagttagere har argumenteret for, at der er for mange små pengeinstitutter i Danmark, og at en konsolidering er nødvendig.

”Jeg mener, at det er en meget vidtløftig snak. Det med om man er for lille eller stor til at klare sig. Jeg har den højeste forrentning af egenkapitalen, så jeg må jo så have den ideelle størrelse. Det handler ikke om, om man er stor eller lille, men om man låner penge ud til mennesker, der kan og vil betale dem tilbage og har et omkostningsniveau, der betyder, at man kan absorberer tab uden, at det viser sig på bundlinjen,” siger Bent Naur til FinansWatch.

Seriøst kig

Han vil ikke afvise, at Ringkjøbing Landbobank vil tage aktivt del i en konsolidering.

”Det er vi ikke afvisende over for, men det kræver, at der er nogle emner, der tilbyder sig. Vi ønsker kun at gøre ting med venlighed, men hvis der kommer et tilbud, vil vi kigge på det seriøst,” siger Bent Naur og tilføjer:

”Der er sket en del de senere år. Jeg synes ikke, at det er så dramatisk. Hvis to naboer kan se en synergi i at gå sammen, så er det positivt. Det vi gerne skulle undgå er, at det er Finansiel Stabilitet, der medvirker til, at det sker.”

Ringkjøbing Landbobank flirter med ejendomsmarkedet

Ringkjøbing vil vokse 10 pct. i 2011

Regnskab: Ringkjøbing Landbobank fik fremgang i 2010

Naur: Vidtløftig snak om konsolidering

Ringkjøbing Landbobanks årsregnskabsmeddelelse for 2010

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs