FinansWatch

ABG: Moderat potentiale trods sandsynlighed for nyt Nordjyske-bud

ABG Sundal Collier-analytiker forudser nyt købstilbud på Nordjyske Bank, men sænker anbefaling.

Foto: /ritzau Scanpix/Henning Bager

ABG Sundal Collier ser god mulighed for, at aktionærerne i Nordjyske Bank vil blive præsenteret for et nyt købstilbud, efter at Jyske Bank for nyligt hævede sit bud fra 170 til 190 kr. per aktie, eller omkring 3,5 mia. kr.

Aktien i Nordjyske Bank ligger dog tæt på det niveau, som ABG ser mulighed for, at et forhøjet bud vil lyde på, og anbefalingen af aktien sænkes til "hold" fra "køb".

"Vi forventer et nyt bud på 195-205 kr. og øger kursmålet til 200 kr. (130). Vores kursmål er baseret på en værdi som selvstændig bank ("standalone value") på 125 kr. og 75 kr. i præmie," skriver analytiker Mads Thinggaard i et notat.

Han ser mange mulige alternativer til buddet fra Jyske Bank - alternativer, som sandsynligvis vil involvere Nykredit, der er Nordjyskes samarbejdspartner på realkreditområdet, eller andre banker, der indgår i dette samarbejde.

Endelig kan også Jyske Bank tænkes at øge sit bud en sidste gang, hedder det i analysen.

Aktien i Nordjyske Bank stiger mandag 0,3 pct. til 186 kr. og er steget sammenlagt 56 pct., siden Jyske Bank fremsatte sit første købstilbud på 170 kr. per aktie den 13. marts.

Jyske Bank forhøjede siden sit bud til 190 kr. den 5. april.

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere