FinansWatch

Sydbank-analytiker: "Frækt" bud på Nordjyske kan også være en invitation til modbud

Jyske Banks bud på Nordjyske Bank kan lokke flere interesserede på banen, vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen.

Mikkel Emil Jensen Foto: PR

Jyske Banks plan om at overtage Nordjyske Bank er interessant, og vil give Danmarks tredjestørste pengeinstitut en stærk position i den nordlige del af Danmark. Samtidig kan buddet tjene den hensigt, at bringe en anden interesseret køber på banen, vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen. Han hæfter sig ved, at Jyske Bank i en periode har forsøgt at sælge sin nuværende aktiepost på 38,47 pct. i Nordjyske Bank.

Salget af aktieposten er dog ikke lykkedes, og da kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's samtidig har indført nye regler, der betyder, at ejerskabet har negativ indflydelse på Jyske Banks kreditvurdering, er det ifølge Jyske Bank selv ikke længere interessant passivt at stille kapital til rådighed for Nordjyske Bank. Derfor vurderer banken nu, at en sammenlægning er den bedste løsning.

"Det er på mange måder et smart træk. Nordjyske Bank er en stor bank, som kan give Jyske Bank en stærk position i det nordlige Danmark," siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Men ifølge Sydbank-analytikeren kan buddet altså også tjene det formål at presse eventuelt interesserede købere på banen.

"Et oplagt bud i den henseende kunne være Nykredit, da Nordjyske Bank indgår i Totalkredit-samarbejdet. Kommer der et modbud, vil Jyske Bank med sit bud have sikret en rigtig stærk pris for sine aktier. Så jeg synes egentligt, at det er et frækt bud fra Jyske Bank," siger Mikkel Emil Jensen.

Jyske Banks købstilbud til aktionærerne i Nordjyske Bank lyder på 170 kr. per aktie svarende til en præmie på 43 pct. sammenlignet med mandagens lukkekurs, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Aktien i Nordjyske Bank er efterfølgende steget næsten 41 pct. til 167,50 kr.

Skulle Jyske Bank ende med at overtage Nordjyske Bank, vil det også være et udmærket træk, mener Mikkel Emil Jensen.

"Det vil særligt styrke deres bankforretning henvendt til private, og det vil være muligt at hente nogle synergier. Så jeg tror bestemt, at det også vil løfte værdien af Jyske," siger Mikkel Emil Jensen.

Nordjyske-formand kalder opkøbstilbud for "uinviteret"

Jyske Bank vil købe Nordjyske Bank til under indre værdi

Jyske Bank-køb af Nordjyske kan lægge nyt pres på Totalkredit

Jyske Bank fremsætter købstilbud på Nordjyske Bank

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere