FinansWatch

Direktør i Nordjyske Bank bliver borgmester på Læsø

Borgmesterposten på Læsø ser ud til at være gået til en kandidat fra Dansk Folkeparti, som samtidig er direktør for øens afdeling af Nordjyske Bank.

Foto: /ritzau/Martin Lehmann

Karsten Nielsen fra Dansk Folkeparti har ved kommunalvalget på Læsø sikret et flertal bag sig som ny borgmester på øen med støtte fra Socialdemokratiet og Læsø-listen. Det skriver Ritzau.

Dermed bliver der også tale om en bankmand i borgmesterstolen, eftersom Karsten Nielsen til daglig er direktør for øens afdeling af Nordjyske Bank.

Sejren er kommet i hus på dramatisk vis, efter som den siddende borgmester, Tobias Birch Johansen (V), fik stor fremgang ved valget, men alligevel blev vippet af pinden et flertal.

Karsten Nielsen var ikke medlem af kommunalbestyrelsen før dette valg. Han var nummer fem på Dansk Folkepartis liste, men han fik flere personlige stemmer end partiets spidskandidat.

"Vi har snakket om op til valgdagen i vores valgforbund - Dansk Folkeparti og Læsølisten - hvem vi vil pege på. Men jeg er faktisk først kommet på banen i de sidste par dage," siger han til Ritzau.

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs