FinansWatch

Nordjyske-chef: Bedring i landbruget løfter bundlinjen

Det er især fremgangen i landbruget, der er med til at løfte Nordjyske Bank frem i årets første ni måneder, forklarer topchef Claus Andersen.

Afregningspriserne for det danske landbrug er i bedring, og derfor har Nordjyske Bank i årets første ni måneder næsten halveret sine udgifter til nedskrivninger på udlån, hvilket har resulteret i et løft af resultatet før skat med over en tredjedel.

Det siger Claus Andersen, administrerende direktør i Nordjyske Bank, til Ritzau Finans efter offentliggørelsen af bankens regnskab for tredje kvartal tirsdag.

"Det skyldes dels en positiv konjunkturudvikling, dels en bedring inden for landbruget. Afregningspriserne både til svineavlere og mælkeproducenter er forbedret væsentligt, så det smitter af på vores regnskab," siger Claus Andersen.

I årets første ni måneder har banken nedbragt sine nedskrivninger på udlån til 62 mio. kr. fra 115 mio. kr. samme periode sidste år.

Basisindtjeningen er i samme periode øget til 287 mio. kr. fra 267 mio. kr., mens resultatet før skat er løftet med 38 pct. til 243 mio. kr., og det er Claus Andersen tilfreds med.

"Vi fastholder den positive udvikling, vi har set igennem det seneste år, og vi kan samtidig se på vores kundetilfredshedsmålinger, at kunderne er tilfredse."

"Når de to ting kan gå hånd i hånd, synes jeg ikke, at der er grund til andet end at være tilfreds," siger den administrerende direktør.

Nordjyske Bank opjusterer i regnskabet sine forventninger til årets resultat. Banken ser nu en basisindtjening på 365-385 mio. kr. mod tidligere 340-375 mio. kr., mens nedskrivningerne nu ventes at lande på 65 mio. kr. mod tidligere 75 mio. kr.

Det skyldes det gode resultat, samt at den kommende periode ifølge Claus Andersen ligeledes ser positiv ud for banken.

"Den kommende periode ser også positiv ud. For at holde fast i den positive udvikling skal vi fortsætte med at give vores kunder en god oplevelse, når de kommer ind i banken."

"Det har vi slået meget på, og det skal vi fortsætte med, for det ser vi effekten af i vores kundetilfredshedsmålinger," vurderer den administrerende direktør.

Nordjyske Bank-aktien stiger med 4,2 pct. til 125 kr. efter regnskabet.

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs