FinansWatch

Nordjyske Bank

7. juni 2018 bliver en af de vigtigste datoer i Landbobankens historie

LONG-READ: Ringkjøbing Landbobank er en af de største succeshistorier i den danske bankverden. Og den bliver med al sandsynlighed efter i dag også en af de mest værdifulde danske banker. FinansWatch har dykket ned i historiebøgerne og regnskaberne og fundet de tre datoer, der har betydet mest i bankens historie. Og ser kritisk på to af de mest udbredte myter om Landbobanken. (Rettet)

40 år i nordjysk fusionsbank slutter med bittersød fornemmelse

I mere end 40 år har Mikael Jakobsen haft samme arbejdsplads. Men nu stopper bankdirektøren i Nordjyske Bank, der er på vej til at blive overtaget af lokal konkurrent, hvilket han synes er ærgerligt. Den rutinerede bankmand ser frem til at tage hul på nyt projekt.

Nordjyske udpeger medlemmer til bestyrelse

Et dusin medlemmer er af Nordjyske Bank udpeget til repræsentantskabet i Ringkjøbing Landbobank, mens tre af disse desuden indstilles til at blive optaget i bestyrelsen.

Nordjyske-aktionærer skal afgøre fusion i arbejdstiden: "Det er så vi ikke forstyrrer folk i aftensmaden"

Den ekstraordinære generalforsamling i Nordjyske Bank, hvor aktionærerne skal tage stilling til en fusion med Ringkjøbing Landbobank, er blevet lagt, mens de fleste er på arbejde. Mens man kan give fuldmagt til bestyrelsen om at stemme for fusionen, må modstandere af planerne tage tidligt fri, hvis der ikke skal brevstemmes. Nordjyske-formand Mads Hvolby forsikrer dog, at der ikke ligger skumle bagtanker bag valget af tidspunktet.

Derfor er Jyske Banks udmelding om Nordjyske et smart træk

BAGGRUND: Jyske Bank har oplyst, at man ikke vil sælge sin aktiepost i Nordjyske Bank til Nykredit, som var en del af planen for Ringkjøbing Landbobanks købstilbud på Nordjyske. Umiddelbart er det svært at gennemskue, hvad konsekvenserne er. Og det er netop, hvad Jyske Banks Anders Dam ønsker.

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere