FinansWatch

Deutsche sænker anbefalingen på Nordea til "sælg"

Den tyske storbank skruer ned for anbefalingen for Nordea-aktien og sænker kursmålet. Flytningen af hovedkvarteret til Helsinki fra Stockholm får en del af skylden.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Anbefalingen af Nordea er sænket til "sælg" fra "hold", viser en brancheanalyse fra Deutsche Bank, der sætter et kursmål på 10,5 euro mod tidligere 11,5 euro. Omregnet svarer det til et kursmål på 78,16 kr.

Aktien i Nordea sluttede torsdag i 84,95 kr. efter et fald på 1 pct.

Specifikt for Nordea nævner Deutsche Bank tab af markedsandele, lav kundetilfredshed og risici forbundet med et it-transformationsprojekt og flytningen af hovedkvarteret til Helsinki fra Stockholm.

Deutsche Banks nedjustering er desuden et udslag af, at banken har indtaget et mere forsigtigt ståsted i forhold til svenske og norske banker.

Det skyldes, at udviklingen på det svenske og norske boligmarkeder ifølge Deutsche Bank er blevet mere afdæmpet, hvilket vil gøre det sværere for bankerne at øge deres nettorenteindtægter.

Nordea hopper ombord hos Mobilepay-rival

Nordea-topchef efterlyser koordineret indsats mod hvidvask

Forsiden lige nu

Fem år gammel sender stadig syge i forsikringshul

På trods af at førtidspensionsreformen blev vedtaget i 2013, er der stadig kunder, der ikke kan få dækning for tab af erhvervsevne på trods af at have en sådan forsikring hos deres pensionsselskab.

Vækst-sparekasse bremser en smule op

Efter igen og igen at have brudt Finanstilsynets retningslinjer for udlånsvækst holder Dragsholm Sparekasse sig i 2017 lige akkurat inden for grænsen. Væksten er dog stadig markant, hvilket blandt andet skyldes overtagelsen af Refsnæs Sparekasse.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere